Carmen

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 28.01.2009

RETETE21
PRIETENI228
Retete

Smoothie - ziua 2

In Love Smoothies la 7 Mar 2017

Am spalat si curatat fructele. Am adaugat apa. Am mixat cateva secunde - parca nu suficiente azi, am gasit bucatele de nuca bune de strivit in dinti, placerea a fost maxima.

Smoothie - ziua 1

In Love Smoothies la 7 Mar 2017

Am curatat, decojit, spalat bine toate fructele. Am adaugat apa. Am mixat in blender. Am inchis sticla si am fugit la treaba.

Pateuri cu branza si oregano

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2017

Se taie aluatul in forma dorita. Se pune branza si oregano in functie de marime. Se ung cu ou si se presara seminte, atat pentru frumusete cat si pentru gust. Se coc la 170 grade C, aproximativ 20 minute.

Mere in foietaj

In Dulciuri la 7 Feb 2017

Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare mar si pe care il umplu cu amestecul de mar, scortisoara, zahar vanilat si stafide. Impletesc dupa...

Crocant bouche

In Dulciuri la 7 Feb 2017

Intai, facem gogoselele. Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam la racit. De obicei, pentru ca nu am timp, o racesc fortat, fie in chiuveta, fie o rastorn pe o tava...

Napolitane Bengoase

In Dulciuri la 5 Feb 2017

Se pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze. Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala. Se tranteste tot maclavaisul peste zaharul ars. O sa se revolte nitelus, dar nu de panica. Dai de cateva ori cu...

Chifle cu seminte

In Piine la 1 Sep 2016

Se face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut. Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final uleiul. Se framanta bine, cu mana sau cu masina sau cu robotul. Se adauga seminte dupa placul si pofta...

Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal

In Dulciuri la 1 Sep 2016

Am amestecat  faina cu drojdia praf si cu indulcutor  greensugar Am adugat laptele si uleiul incalzite usurel peste oul batut si apoi peste cele uscate si am pornit robotul. Am infoliat vasul si sincer, mi-am vazut de alte` alea prin casa. Cand m-a lovit "piticul" si...

Paste cu bacon si ciuperci in cosulet de cascaval

In Paste la 1 Sep 2016

Am pus cascaval ras pe foaie de copt, cat mai rotund. Am dat la cuptor pret de cateva minute, cat sa se inmoaie cascavalul si asa fierbinte l-am pus pe fundul unul castron si l-am lasat la racit. In timp ce apa clocotea cu un praf de sare gata sa primeasca pastele pentru fiert , am feliat...

Trandafir cu visine

In Dulciuri la 1 Sep 2016

-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald -intre timp punem visinele la scurs - intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de...

Dulceata de soc

In Dulceata / Gem la 31 Aug 2016

Am legat bine siropul de zahar (apa si zaharul) apoi am adaugat fructele. Am luat spuma. Fix ca la orice dulceata. Si mi-au iesit 2 borcanele mici, mici, mici.  Gustul este greu de descris in cuvinte sau incercand totusi sa zic un cuvant - bunatate ! Din cantitatea mea mult prea putin. La...

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

In Dulciuri la 30 Aug 2016

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate Etape de preparare: Pentru plus de gust biscuitii i-am dat la cuptor si i-am rumenit usor pentru ca erau mult prea “blonzi” si parca si putin “trasi”, apoi i-am marutit cu degetele. Pe foc am pus la caramelizat...

Cornul abundentei

In Reteta de vedeta la 30 Aug 2016

Se dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand zahar si amestecul caldut.  Se adauga uleiul si un pic de sare, apoi faina si se framanta...

Glazura stralucitoare colorata

In Dulciuri la 11 Mai 2016

1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa 2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra) 3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice sirop, eu am facut cu  tableta). Se pun la fiert si ideal ar fi un termometru de bucatarie ca sa fie...

Tagliatelle cu ciuperci de post

In Mancaruri de post la 23 Apr 2016

Se pune apa cu sare la fiert. In momentul in care clocoteste se adauga pastele . In cazul de fata se strang in mana nu pentru a le sfarama ci pentru a le despărți mai mult. Ciupercile se gătesc in ulei de măsline după ce au fost spălate si feliate. Se adauga rosii cuburi. Se...

Cornuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2016

Aluatul  Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi sa dizolv drojdia. O las cam 5 minute sa se bulbuceasca in castron. Incep si framant adaugand...

Tochitura de legume

In Mancaruri de post la 21 Apr 2016

Se taie sau se toaca ceapa dupa dorinta si se adauga in ulei de masline incins. Se lasa putin la inmuiat mestecand usor apoi se adauga ciupercile, dupa 2 - 3 minute se adauga si legumele direct (congelate) care-si vor lasa pe langa gust si apa suficienta pentru o cat mai buna inabusire, se...

Vinete aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2015

Vinetele se spala si se feliaza. Gratarul (gen tigaie, merge si tigaia) se incinge si se unge cu o lingura de ulei de masline (merge si de floarea soarelui). Se pun vinetele la gratarit pana se inmoaie, se patrund. Atentie! merge repede treaba! Se scot pe prosop de bucatarie pentru ca mai...

Pizza - asa cum o fac eu - home made by Carmen

In Pizza la 23 Ian 2015

Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok. Habar nu am avut ca asa o cheama. D'aia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma...

Vinete cu piept de pui la cuptor

In Pui la 18 Ian 2015

Am spalat vinetele si le-am feliat in 12 parti pe fiecare. Am incins grill-ul pe aragaz si l-am uns cu ulei de masline. Am copt fiecare felie pe amvele parti. Cele 3 rosii le-am feliat in 12 parti. Pieptul de pui (am avut 2 si 1/2 ) l-am fasonat pentru o viitoare tentativa, ca pentru gratar,...

Salata de peste (pangasius)

In Pangasius la 18 Ian 2015

Se pune apa la fiert cam 2 l si cu o lingurita de sare. Dupa ce se inspecteaza bine pestele sa nu cumva sa aiba ceva oase, se arunca in oala sa fiarba. Cat fierbe dansul, ca e iute tare in ale fierberii, curatam cartofii si-i taiem rondele sau cuburi dupa cum vrea inspiratia momentului. A...

Afisate 1 - 21 din 21 retete    

Postari recente

publicat la 07.03.2017

Smoothie - ziua 2

publicat la 07.03.2017

Smoothie - ziua 1

publicat la 09.02.2017

Bengalion 2017 - vazut de Carmen

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]