publicat la 18.01.2022
publicat la 10.01.2022
publicat la 15.06.2021
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Chifle pentru burgeri facute in casa
Pentru aluat: amestecam apa, laptele si untul si le punem pe foc pana se topeste untul. Nu lasam sa fiarba. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca atata timp pana putem pune degetul in lichid si nu ne ardem.Intre timp amestecam 300 g faina cu drojdia sfaramata si cu zaharul. Adaugam lichidul...
Supa crema de dovleac (bucatarie franceza)
Coacem dovleacul si baconul, după care calim ceapă și usturoiul împreună cu ghimbirul. Stingem cu apa, adăugăm cartofii, laptele de cocos, oregano, sare si piper dupa gust fierbem până sunt fierte legumele după care adăugăm dovleacul si smantana de gătit, balconul...
Desert chec pufos cu cacao si capsuni
Separăm albusurile de galbenusuri, le mixam cu putina sare si zahar până devin spuma, adăugăm galbenusurile amestecate cu ulei la fel ca la maioneza, adăugăm zahărul vanilat si faina amestecată cu praful de copt. Separăm compozitia in doua, iar în una adăugăm cacaua...
Sos rosu usturoiat
Se coc legumele, eu am ales sa le coc pe grătar dar le puteti coace fie la cuptor, fie pe aragaz in functie de posibilitatea fiecaruia. După ce s.au copt uniform, le punem într-un vas cu capac cu putina sare pentru aproximativ 5 minute. Le scoatem si le cojim, le curățăm si le punem...
Sos caramel
Intr-o oala cu pereti inalti se pune apa si zaharul la caramelizat. Cand devine zaharul auriu, se adauga untul, se amesteca continuu pana se topeste si apoi se adauga smantana. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza. Se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori si se toarna sosul intr-un vas. Se poate...
Desert rulada cu smochine si unt de arahide
Se pregateste blatul pentru rulada astfel: Se sparg ouale in vasul robotului, se adauga apa si se amesteca cca.1 minut, la viteza maxima. Se adauga zaharul si se amesteca pentru inca 3 minute. Apoi se amesteca făina, amidonul și praful de copt, se adauga in vasul robotului si se amesteca la...
Supa crema de castraveti servita cu arahide si rosii coapte
Mai intai se incinge bine o tigaie. Se adauga arahidele si sare. Se tin circa 3 minute pe foc, pana se rumenesc, amestecand continuu. Se dau deoparte. Intr-o tava se asaza rosiile care se stropesc cu ulei de masline si un pic de sare. Se da tava la cuptorul preincins la 180 grade C,...
Aperitiv mozzarela sticks
Se taie mozzarella in bastonase de circa 5 cm lungime si 2 cm latime. Se pune faina intr-o tava, in alta pesmetul si se bat ouale bine,într-un castron. Se adauga sare dupa gust. Se tavalesc bastonasele prin faina, apoi prin ou, prin pesmet, iar prin ou si inca odata prin pesment. Se toarna...
Pizza cu iaurt si fructe de padure
Se fierb fructele de padure cu zaharul brun, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca. Se imparte aluatul in 2 bucati. Se intinde prima bucata cu sucitorul (nu prea mult) si se transfera intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se unge aluatul cu iaurtul grecesc, in...
Bulgur colorat cu snitele de soia
Se pune intr-o oala apa cu sare la fiert. Cand incepe sa fiarba apa se adauga bucatile de soia si se lasa la foc mic pana ce se inmoaie. Intre timp se curata legumele, se toaca ardeiul, ceapa si leurda iar gulia si cartoful se dau pe razatoare. Dupa ce se inmoaie bucatile de soia se pun la scurs....
Humus cu sfecla
Se pune nautul la inmuiat seara si se lasa pana dimineata. Dimineata se scurge apa si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se pune la scurs, dar se pastreaza ceva zeama in care a fiert.Se pune sfecla la copt si se toaca usturoiul. Dupa ce este coapta sfecla si s-a racorit, se curata...
Buturugi de cartofi dulci umplute
Se pune bulgurul in apa fierbinte si se lasa pana se inmoaie. Se curata cartofii, se taie in doua apoi se scobesc. Ceapa si maslinele se toaca marunt iar cascavalul cubulete. Dupa ce s-a inmuiat punem bulgurul la scurs apoi se amesteca cu ceapa si maslinele. Se asezoneaza cu condimentele indiene...
Fasole fandosita cu muraturi pane
Se pune fasolea la umflat in apa rece si se lasa peste noapte.Dimineata se pune la fiert si se schimba 3 ape (sa nu ne doara burta). Scaricica se portioneaza si se da la cuptorul preincins la 180 grade pentru circa 15 minute.Intre timp se pune la copt si o sfecla mica. Dupa ce a fiert fasolea se...
Mamaliga cu tarate
Se pune apa la fiert cu sare si putin ulei in tuci. Cand clocoteste apa, se da focul mic si se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga si taratele, tot amestecand continuu. Dupa ce dau cateva clocote, se...
Ciolama de rinichi
Se spala rinichi si se pun la fiert in apa rece cu sare.Prazul se curata, se taie bastonase si se pune la calit in untura de porc. Dupa ce se inmoaie prazul se stinge cu cativa stropi strasnici de otet balsamic si se ravaseste totul cu faina. Dupa ce se ingroasa se toarna peste plamadeala...
Imam Bayildi - vinete umplute
Se spala vinetele, se scobesc de miez, se sareaza si se pun la scurs. Intr-o tigaie se pun la calit toate legumele in aceasta ordine: praz, morcov, ardei, carne (nu este leguma, stiu :P), varza, sos rosu usturoiat (gasiti reteta aici:...
Duo creme de capsuni si branza de vaci
Prima crema: Se spala capsunile si se indeparteaza coditele apoi se blendeaza si se amesteca cu 300 g de branza de vaci si jumatate din cantitatea de zahar. A doua crema: Se amesteca restul de branza de vaci cu restul de zahar, cu semintele si cu esenta de trandafir. Se serveste in pahare...
Friptura de miel insotita de sparanghel copt
Se pun pulpele de miel, spalate in prealabil, intr-o tava, se presara condimentele, se toarna berea si se lasa la marinat pentru circa 30 de minute. Se dau cartofii la cuptor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune sparanghelul spalat si se da la cuptor pentru circa 10 minute la 180...
Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata
Mai intai se pregateste maiaua: se pune drojdia in laptele caldut, se adauga 6 lingurite de zahar si zaharul vanilinat si amestecam bine cu un tel, pana se dizolva drojdia. Se lasa 5-10 minute, apoi punem amestecul intrun castron mai mare, se adauga galbenusurile, untul topit si coaja de...
Desert bilute nastrusnice din hrisca si morcovi
Se pune apa la fiert si cand clocoteste, se adauga hrisca si se lasa pana se inmoaie. Intre timp se curata si se feliaza morcovii si se pun la fiert intr-un alt vas. Se pastreaza supa rezultata in urma fierberii morcovilor. Cand este gata hrisca, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare....
Desert cookies cu banane, unt de arahide si fulgi de ciocolata
Se zdrobesc bananele cu furculita si se adauga untul de arahide, oul, vanilia, bicarbonatul, zaharul si sarea. Se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga fulgii de ciocolata, se amesteca, apoi se pune si faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Desert frigarui dulci
Se taie fructele cubulete, la fel si turta dulce (se poate folosi cozonac uscat, briose, etc.). Se incinge gratarul, de preferat afara, cu carbuni. Se infig pe betele de frigarui, cubuletele de turta dulce, bezelele si fructele, alternandu-le intre ele. Se pun la rumenit pana incep sa se topeasca...
Supa crema de conopida cu lapte de cocos
Desfacem conopida in buchetele, curatam ceapa si morcovul si le taiem in bucati potrivite si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert legumele, scurgem jumatate din cantitatea de zeama si blenduim. Adaugam laptele de cocos,amestecam si potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o...
Aperitiv tort de clatite sarate
Aluat: Batem ouale cu un praf de sare si adaugam uleiul. Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul. Dupa ce se ingroasa aluatul, il subtiem cu laptele si cu apa, pana obtinem un aluat cu o consistenta lichida. Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi o ungem cu ulei si...
Somon la gratar cu sos exotic
Incingem o tigaie cu putin ulei, adaugam ceapa si apio cubulete si lasam circa 10 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Adaugam si avocado tot cubulete si il lasam si pe acesta sa se caleasca circa 5 minute. Saram si piperam dupa gust, stingem cu vin si lasam sa scada jumatate din...
Soia la gratar cu tagliatelle de legume
Punem apa la fiert, cu sare, frunze de dafin si catelul de usturoi. Intre timp, pregatim legumele, le curatam, apoi le feliem cu mandolina (razatoare), in forma de tagliatelle. Atentie: miezul de dovlecel nu il folosim, il putem folosi pentru o alta mancare. Intr-o tigaie adanca (wok), se...
Risotto cu legume
Punem apa la fiert, cu sare si pregatim legumele, le curatam si le tocam cubulete. Calim legumele intr-o tigaie incinsa, pana se evapora apa lasata de ele. Piperam si saram dupa gust. Cand fierbe apa, adaugam orezul si il lasam sa fiarba cca. 20 de minute, apoi il scurgem intr-o sita si il clatim...
Salata Fantezie
Taiem pieptul de pui felii, il ungem cu ulei, saram, piperam si il frigem in tigaia grill, circa 20 de minute, 10 minute pe o parte, 10 pe cealalta. Il lasam sa se racoreasca un pic, apoi il taiem fasii. Spalam baby spanacul si leurda, le punem intr-un castron, apoi adaugam ceapa si telemeaua,...
Salata orizontala cu sos de mustar
Curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cuburi si ii asezam intr-o tava cu putina apa, ulei, sare si piper. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam tava la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 de minute sau pana se rumenesc. Dupa 20 de minute, scoatem folia de aluminiu. Intre...
Salata magica
Punem ingredientele intr-un bol, in aceasta ordine: alunele, rosiile si merele taiate cubulete, gogosarii feliute, salata rupta bucatele si ceapa verde rondele. Adaugam ulei si amestecam usor. Gata salata. Pofta buna!