Zarzavaturile se toaca mai mari( mai din topor). Verdeata se toaca si ea marunt.
Carnea se spala bine, apoi se taie marunt.'
Intr-o oala punem 1/2 cana de apa, apoi si uleiul si in ea pe rand...
Se prepară foarte simplu.
Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă...
Am pregatit mai întâi rulada.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu un praf de sare.
Când spuma a devenit foarte ferma,am adaugat zaharul pe rând...
Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.
Curatam...
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei.
Intre timp taiem varza marunt ca pentru salata si o punem peste ceapa.
Mai amestecam din cand in cand.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi...
Blatul:se mixeaza foarte bine albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile, apa si uleiul. Se mixeaza foarte bine. La sfarsit se adauga faina amestecata cu...
Lintea se pune la inmuiat vreo 3-4 ore. Dupa ce s-a inmuiat se scurge de apa se spala si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert bine, scurgeti-o si lasati-o sa se racoreasca bine. Pastrati putin din zeama pentru partea finala.
Ceapa o...
Se prajesc putin pulpele de pui taiate in 2 sau 3. Dupa ce sunt aproape gata se scot din tigaie si se pune la calit ceapa impreuna cu ardeiul taiat cuburi.
Dupa ce ceapa si ardeiul sunt gata se pun pulpele, apa sau supa de pui si cand incepe...
Se pun la fiert legumele taiate cuburi in afara de praz. Prazul taiat rondele subtiri se inabusa in cele 3 linguri de ulei si putina apa.
Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga prazul si cele 2 linguri de orez. Se lasa sa fiarba in...
Stau cateodata si imi aduc aminte cu drag de vacantele de vara petrecute la bunici. De cand luam vacanta si pana incepeam scoala eram la tara.
Cel mai bine intiparite in minte sunt mancarurile facute de bunica mea. Nu avea oale...
Pentru blat frecam margarina spuma cu zaharul, apoi adaugam cate un galbenus si amestecam. Dupa aceea adaugam nuca si faina cu praful de copt. La final adaugam albusul batut spuma.
Pentru crema de branza procedam asa: amestecam branza cu...
Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic. Dupa ce e gata se lasa sa se raceasca putin.
Intr-un bol mai mare se pun biscuiti care se rup bucatele, merele curatate si taiate feli si peste un rand de budica si se alterneaza,...
Galbenusurile se freaca cu sarea, uleiul si esentele. Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de apa si cele 100 g zahar. Dupa ce albusul este gata se incorporeaza galbenusurile si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn ca sa nu...
O zi frumoasa va doresc. Spor la gatit
au innebunit salcamii!!!! - YouTube
spring.. the time of joy and rebirth!