publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Sparanghel pane
Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume. Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza. Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte. Preaparati sosul...
Tocana de legume africana - Chakalaka
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute. Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin, ardeiul iute, sare si piper si sotati. Varsati sosul de rosii de casa (reteta aici ) sau...
Conopida intreaga la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente. Punem sare și piper și amestecăm. Se curata conopida, se îndepărtează frunzele și se taie piciorul astfel încât...
Flan de conopida
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana...
Omleta cu Ghiveci de legume
Bateti ouale cu un tel sau o furculita. Puneti sare si piper. Intr-o tigaie puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei de masline. Cand uleiul este incins varsati ouale. Atunci când omleta este aproape facută puneti ghiveciul fierbinte pe o jumătate din omleta. Dati un tur de piper....
Fasole pastai carbonara
Se curata si se spală fasolea. Fierbeti fasolea 10-15 minute la abur în oala sub presiune. Trebuie sa ramana un pic crocanta. Intr-o tigaie se pune la prajit baconul taiat bucatele cu usturoiul tocat marunt. Se adaugă fasolea și se gateste la foc mediu timp de...
Pasta de dovlecei cu curry
Se spală și se taie în bucățele dovleceii. Curatam si tocam ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si dovleceii taiati timp de aproximativ zece minute. Adaugati condimentele si amestecati. Se toarnă bulionul diluat in 15 cl de apa, se...
Ghiveci Ratatouille pentru iarna
Spalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie bucăți. Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare tip de leguma în recipiente...
Gratin de dovlecei cu carne
Se spala legumele. Dovleceii se taie în felii rotunde nu prea groase. Se pune sare si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se presara deasupra cimbru uscat. Se scot pe hârtie absorbanta. Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se...
Mancarica de linte cu morcovi
Nu-i nevoie să-nmuiați inainte lintea. Spălați-o bine. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul . Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute...
Conopida gratinata cu curry si bacon afumat
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un...
Mancarica de mazare verde
Într-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pun la prajit feliile de bacon. Dupa ce s-au colorat se pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul. Adaugam apoi mazarea verde, boia dulce și se revine totul cateva minute. Diluati bulionul de tomate intr-un pahar de apa....
Mancarica de fasole boabe noua
Într-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pune la prajit baconul taiat cubulete, ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa ce s-au colorat se pun la calit rondelele de morcov. Adaugam apoi fasolea noua, boia dulce și se revine totul cateva minute. Diluati bulionul de...
Mancarica de fasole verde cu sos de rosii
Într-o cratiță adinca, se aduce la fierbere un litru de apa . Adaugăm o linguriță de sare grunjoasă și fasolea verde . Lasam să fiarba 15 minute. Treceți apoi fasolea verde in apă rece și lăsați-o la scurs într-o strecurătoare. Într-un wok sau tigaie...
Cartofi franțuzești
Se curata cartofii si se taie în felii subțiri. Nu clătiți cartofii odată tăiati. Curata usturoiul si taie catelul in 2 in lungime. Freaca cu generozitate vasul de copt cu catelul de usturoi. Unge vasul de copt cu unt și pune apoi usturoiul tocat fin. ...