
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu mere
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat cu untul taiat bucatele. Se framanta un aluat elastic dupa care se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru o ora. Se intinde o foaie si se imbraca o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se pun merele si se da la cuptor pentru 20...
Triunghiuri cu lamaie
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul. Untul se taie cubulete si se amesteca cu degetele pana devine un aluat sfaramicios. Se pune intr-o tava cu hartie de copt acest aluat si se apasa bine doar pe fundul tavii. Se da la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade. Intre timp se mixeaza oul si...
Cheesecake marmorat
Am pus toate ingredientele pentru blat intr-un bol si le-am framantat bine cu mana. Am format o biluta, am invelit intr-o folie si am dat la frigider pentru 30 minute. Intre timp, branza se amesteca cu zaharul, smantana si esenta de vanilie bine pana se omogenizeaza. Se adauga ouale pe rand,...
Pui la cuptor cu legume
Se curata bucatile de carne, pulpele se taie in doua, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava. Se presara curry deasupra. Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau cubulete, sau cum doriti. Se aseaza in tava peste carne. Usturoiul se taie feliute si se pun deasupra. Se...
Focaccia la tigaie
Intr-un bol se cerne faina, se face o gropita la mijloc unde se adauga drojdia dizolvata in putina apa calduta. Se adauga si sarea si se framanta un aluat moale si elastic, adaugand apa atat cat cere aluatul. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Se fac din aluat mici bilute care se...
Spaghete cu sunca si ciuperci
Se curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie felii. Sunca se taie bastonase. Se pune ceapa la calit in ulei, se adauga ciupercile si sunca. Se amesteca si se lasa pana se perpelesc putin. Rosiile se spala, se oparesc si se decojesc. Se taie bucati si se pune intr-o...
Coronita cu ciocolata
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu uleiul turnat in fir ca la maioneza. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul vanilat. Se adauga in compozitia de galbenusuri, alternand cu laptele, faina amestecata cu praful de copt si turnata in ploaie. Cand sa torn in forma de silicon...
Bastonase de pui la cuptor
Se taie pieptul de pui bastonase de vreo 5 cm lungime si potirivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper. Pesmetul se amesteca cu fulgii de porumb zdrobiti. Oul se bate bine cu un praf de sare. Se iau bucatile de pui, se dau prin ou iar apoi prin amestecul de pesmet. Se aseaza...
Molten Chocolate Surprise
Se aprinde cuptorul la 220 grade. Se topeste ciocolata si untul, amestecandu-se pana se omogenizeaza. Se bat ouale intregi, galbenusurile, zaharul si faina bine. Treptat se adauga peste ciocolata topita amestecand continuu. In formele de briose unse bine cu unt, se aseaza cate un biscuite...
Pui in sos de gogosari
Se curata ceapa si se taie marunt. Gogosarul se curata de seminte si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se caleste putin. Se pune si carnea si se intoarce pe toate partile pana se albeste. Se adauga gogosarii, se lasa 3-4 minute apoi se toarna apa (nu...
Ketchup de casa
Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie julien. Ceapa se curata si se taie bucati potrivite. Merele se curata de coaja, se taie in patru si se curata de samburi si casuta lor. Intr-o oala incapatoare se pune bulionul si se pune pe foc. Se adauga gogosarii,...
Pavlova cu crema de vanilie si frisca
Se mixeaza albusurile pana se intaresc. Se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se bate bine dupa fiecare pana face tepi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se unge cu unt o forma de cerc si se toarna spuma dandu-i ce forma doriti. Se da la cuptor la 110 grade cu usa intredeschisa...
Rulouri umplute cu sunca si gogosari
Se feliaza pieptul de pui si se bate usor ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper, se aseaza pe fiecare felie sunca, cascaval si gogosari taiati felii, iar apoi se ruleaza si se prind cu scobitori pentru a nu se desface. Intr-un vas de yena se pune uleiul si se aseaza rulourile....
Tarta cu dovleac si gogosari
Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora. Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. La fel se...
Pancove din aluat de paine
Se face un aluat din faina, sare, drojdie si apa, se framanta pana obtinem un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cu mana umeda rupem din aluat o bucatica si o intindem cu mana tragand de capete si invartind aluatul in...
Rulada cu branza sarata si gogosari
Se face un aluat din faina, drojdie, sare si apa, un aluat omogen si care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pentru a-si dubla volumul. Branza se amesteca cu smantana, oul si putina sare daca mai este cazul. Gogosarul se spala, se taie fasii apoi in cubulete. Se adauga amestecului de...
Prajitura cu pere si prune
Se curata perele de coaja, se spala si se taie felii cum doriti. Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga sarea, coaja de portocale, uleiul, iaurtul iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o...
Gem de pere cu mere
Nu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce). Se curata perele de coaja apoi se spala. Se taie in patru si se scobeste mijlocul. Se taie cubulete mici. Merele se curata de coaja, se spala...
Bruschete (2)
Se spala vinata, se sterge si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se aseaza feliile de vinete si se lasa la perpelit si pe o parte si pe cealalta pana se inmoaie. Cascavalul se taie felii, rosiile se taie la fel. Feliile de paine prajita se dau cu usturoi,...
Pulpe de pui cu ardei gras si vin la cuptor
Se spala pulpele si se taie in doua. Se sterg cu prosop de hartie de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-un vas de yena. Se stropesc cu ulei de masline asa dupa ochi. Ardeii se spala si se taie fasiute care se aseaza peste pulpe. Rosia se...
Clatite banatene
Se fac 12 clatite dupa reteta proprie. Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga laptele, zahar dupa gust si un ou. Se omogenizeaza iar la final se pun stafidele si se mai amesteca putin. Se umple clatitele cu aceasta compozitie si se aseaza una langa alta intr-un vas de yena tapetat cu unt....
Pachetele cu prune
Se spala prunele si se curata de samburi. Se pun intr-un vas, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider pentru o ora doua. Intre timp se face aluatul. Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu zaharul si sarea. Se incalzeste putin lapte cu zahar in care se dizolva drojdia. Se lasa...
Prajitura cu visine si ciocolata
Se bat ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga treptat uleiul, laptele, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. La final se adauga ciocolata rasa. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se aseaza visinele care au fost lasate la...
Cartofi cu dovleac si cascaval la cuptor
Preparare Cartofi cu dovleac si cascaval la cuptor Se curata cartofii si se taie felii mai groase. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate se scot si se lasa sa se scurga. La fel se procedeaza si cu morcoveii. Dovlecelul se curata, se taie in doua, se scot...
Tarta cu branza si sunca
Preparare tarta cu branza si sunca Se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea. Untul se taie cubulete si se framanta cu degetele pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul batut usor si apa si se framanta obtinand un aluat elastic, omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora. Cele...
Vinete grecesti
Preparare Vinete grecesti Se spala vinetele, se sterg cu un servet si se taie in felii potrivit de mari. Se oparesc in apa cu putina sare. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Se dau prin faina si se rumenesc putin in uleiul incins. Se scot pe prosoape absorbante....
Salata de vinete si dovlecei cu maioneza
Preparare Salata de vinete si dovlecei cu maioneza Se coc vinetele pe plita, se curata si se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Dovleacul se spala, se curata de coaja apoi se taie in doua. Se curata de seminte apoi se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se pun...
Cornulete cu cas
Preparare cornulete cu cas: Se face un aluat din ingredientele pentru blat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, ciupercile se curata si se taie felii si se soteaza in unt. Casul se taie cubulete mici. Pe masa infainata, se intinde aluatul in foaie potrivit de...
Melcisori cu nuca de cocos
Preparare Melcisori cu nuca de cocos Se pune faina intr-un vas. Se pune peste faina drojdia dizolvata in laptele caldut si cu o lgt zahar. Se framnata aluatul adaugandu-se uleiul, zaharul, sarea si otetul. Trebuie sa iasa un aluat nu foarte tare care se lasa la crescut in loc cald pentru 30...
Zacusca sarbeasca
Preparare zacusca sarbeasca : Se spala vinetele, se sterg si se pun la copt pe plita. Se curata si se lasa la scurs. Ardeii se taie bastonase. Rosiile se oparesc, se decojesc de piele si se zdrobesc cu furculita. Ceapa se taie julien. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste...