
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba cu legume de vara
Se spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara. Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei. Se toarna apa peste legume si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce a inceput sa clocoteasca...
Prajitura cu cirese si visine
Fructele se curata de samburi dupa care se amesteca cu gris. Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 100g zahar, coaja de lamaie si portocala si cu sarea, se adauga uleiul treptat in fir subtire, ca la maioneza, amestecand mereu, apoi se pune laptele. Albusurile se bat spuma tare, se...
Dulceata de visine
Peste visinele curatate de samburi am pus zaharul si zeama de lamaie, am amestecat usor, prin rasturnare, cu lingura. Am lasat in jur de 2 ore sa stea ca sa-si lase zeama. Am pus oala pe foc tare (nu direct pe flacara) la inceput si am lasat sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca am...
Prajitura cu visine
Se pregatesc fructele. Se spala bine visinele, se scot samburii, se lasa sa se scurga de zeama dupa care se amesteca cu pesmetul. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Se pun...
Tort cu fructe - *100*
Blatul: Se separa albusuile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile dupa care se adauga zaharul si zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste din nou spuma. Se adauga coaja de portocala razuita, uleiul si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se pun toate odata, se amesteca...
Pulpe de pui in sos la cuptor
Se spala bine pulpele dupa care se taie in doua. Se face un sos din ingredientele care incep de la ulei pana la bulion. Se amesteca bine dupa care se ia fiecare bucata de carne si se da prin aceste amestec apoi se aseaza intr-o tava. Dupa ce am procedat la fel cu toata carnea se toarna acest...
Tarta cu dovlecei si piept de pui
Aluatul : Se cerne faina intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si apa si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la rece pt 30 minute. Umplutura : Se taie dovlecelul cubulete,...
Tort Larissa
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma , se adauga tot zaharul si esenta de rom/zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste. Se pune uleiul si apa, se mai bate de cateva ori dupa care adaugam galbenusurile si amestecam usor prin rasturnare cu...
Triunghiuri cu mere si cu branza
Se lasa foile la dezghetat. Ungem fiecare foaie cu ulei dupa care le suprapunem, facem cate un set de trei foi. Le taiem pe lungime in trei fasii. In total vor iesi 12 portii. Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu sucul de lamaie. Se pune nuca macinata,...
Cartofi noi cu branza la cuptor
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare taiati rondele.Cand sunt aproape fierti se strecoara si se lasa la racit. Intre timp, branza cu 100g smatana si un ou se amesteca bine. Restul de smantana, oul si patrunjelul verde tocat marunt se bat impreuna pana la...
Desert racoros cu capsune - Strawberry Margarita Dessert
Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si se pun intr-o tava de 23x33cm. Se apasa amestecul bine pe fundul tavii si se da la rece. Se mixeaza branza cu laptele condensat. Se adauga piureul de capsune si sucul de lime si se mixeaza mai departe. Capsunele intregi se spala si se curata si...
Chec cu smantana
Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Intr-un pahar se pun stafidele cu esenta de rom si se lasa 30 de minute sa se imbibe. Untul se topeste si se lasa sa fie fluid. In faina se adauga cojile de portocale si lamaie, sarea, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca impreuna. Se...
Prajitura cu rubarba si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le mixam bine impreuna cu zaharul pana se albesc. Se adauga laptele si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se pune uleiul, se amesteca dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine. Turnam compozitia...
Mancare de cartofi noi cu carne de porc
Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin dupa care se adauga carnea spalata bine si taiata cubulete. Se lasa la calit pana se albeste bine carnea, apoi punem apa cam cat sos vrem sa facem. Se lasa la fiert cu capac. Cartofii...
Clatite umplute cu crema de urda si capsuni
Se bat ouale bine, se adauga sarea, zaharul, coaja de portocala si mai amesteca putin dupa care adaugam apa minerala si faina alternativ obtinand un aluat mai subtire decat smantana. Se coc clatitele. Urda o rupem bucatele, punem zaharul pudra, capsunile curatate, spalate si taiate si se...
Salata verde
Se spala bine bine salata si spanacul, dupa care se rupe cu mana marunt. Rosiile, castravetii si ceapa se spala, se curata si se taie rondele sau dupa preferinte. Se condimenteaza dupa gust cu sare si otet si se amesteca. Deasupra se taie cubulete telemeaua, se pun cateva felii de rosii si se...
Pulpe de pui pane
Se curata pulpele de piele, se taie in doua si se pun la fiert in apa clocotita. Se pune putina sare si se spumeaza de cate ori este nevoie. Canf furculita intra usor in carne este gata (nu lasam foarte mult la fiert sa nu se zdrobeasca). Se strecoara si se lasa la racit putin. Ouale cu...
Cartofi noi cu patrunjel
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca cat sa-i putem curati. Se taie in cubulete. Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele cu tot cu partea verde. Se pune putin la calit in ulei. Se adauga 1 lgt boia, se amesteca...
Minty Lime Freeze
Se bate branza cu 1/4 cup zahar pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic, coaja si sucul de lime, siropul de menta. Se mixeaza bine bine. Se amesteca cu frisca batuta si menta tocata. Se toarna intr-un vas de yena pregatit...
Palaneţe cu branza si cu varza
Cantitatile nu le-am trecut pt ca e in functie de cat doriti sa faceti. Se face o maia din drojdie, apa, un pic de zahar si putina faina. Intr-un vas larg se cerne faina, se face o gaura in mijloc, pe margini se pune sarea iar in mijloc maiaua. Se incepe framantatul din mijloc spre exterior...
Prajitura cu capsuni
Ouale se bat bine cu zaharul pana acesta se topeste. Se adauga pe rand iaurtul, uleiul amestecandu-se bine dupa fiecare. Praful de copt se amesteca cu faina dupa care se toarna peste compozitie, la fel si laptele praf. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava...
Pizza cu piept de pui
Din blat ies doua portii pt tava aragazului iar topping-ul este pt o portie. Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit pana creste in volum. Pieptul de pui il taiem in 2 sau 3 felii pe orizonatala (sa fie subtiri) dupa care il taiem in fasiute pe...
Sufleu de pui
Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, pieptul de pui il dezosam (daca e cu os) si-l taiem pe lungime in 6 felii. Se condimenteaza cu sare, piper si menta si se pune la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de unt bine incins la foc iute. Se rumeneste...
Tort de sarbatoare
Blatul : Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile si uleiul batand bine dupa fiecare. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna peste compozitie in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o...
Cheesecake triplu ciocolatos
Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu cacaoa si untul topit (eventual mai adaugati unt daca considerati ca nu e suficient). Se toarna intr-o tava rotunda si se apasa bine doar pe fundul tavii. Eu am tapetat fundul tavii cu hartie de copt. 700g...
Nectar de fructe exotice
Am spalat fructele. Grapefruit-urile le-am stors iar mango si banana le-am dat la robot pana s-au facut ca pireul. In doua pahare am pus sucul de gref. Am adaugat cate o lgt de miere de albine si am amestecat pana s-a dizolvat mierea. Am pus cate 5-6 lgt din pireul de mango si banana, am...
Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor
Pulpele curatate si spalate se condimenteaza cu sare, piper si boia, se pun intr-o tava, se adauga putin ulei si se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute, dupa care se pune 1/2 pahar apa si se da inapoi la cuptor tot acoperit. Dupa 15-20 minute se...
Lucicos cu ciolan afumat
Se curata ceapa si morcovul si se da pe razatoarea mare. Ciolanul il taiem cubulete. Le punem la calit cu cele 3 lg ulei in oala. Dupa ce s-au perpelit putin in uleiul incins, am stins cu apa, am pus capacul si am lasat sa dea in clocot. Intre timp am spalat varza si am taiat-o fideluta....
Pulpe cu orez si legume la cuptor
Doua din cele patru pulpe au fost de gaina pe care le-am fiert si am facut supa cu taitei (copiii nu prea o pot manca pt ca e mai tare). Am spalat bine bine orezul dupa care l-am pus intr-un vas de yena. Ceapa taiata rondele, ciupercile curatate si taiate felii subtiri le-am asezat peste orez....
Pandispan cu crema de branza si mure
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie, batand bine pana se obtine o spuma ca pt bezea. Se adauga pe rand galbenusurile, batand bine dupa fiecare, apoi punem esenta si faina in ploaie pe care o...