mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1123
PRIETENI374
Retete

Ciorba cu legume de vara

In Ciorbe la 27 Iun 2011

Se spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara. Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei. Se toarna apa peste legume si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce a inceput sa clocoteasca...

Prajitura cu cirese si visine

In Prajituri la 27 Iun 2011

Fructele se curata de samburi dupa care se amesteca cu gris. Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 100g zahar, coaja de lamaie si portocala si cu sarea, se adauga uleiul treptat in fir subtire, ca la maioneza, amestecand mereu, apoi se pune laptele.  Albusurile se bat spuma tare, se...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 23 Iun 2011

Peste visinele curatate de samburi am pus zaharul si zeama de lamaie, am amestecat usor, prin rasturnare, cu lingura. Am lasat in jur de 2 ore sa stea ca sa-si lase zeama.  Am pus oala pe foc tare (nu direct pe flacara) la inceput si am lasat sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca am...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 23 Iun 2011

Se pregatesc fructele. Se spala bine visinele, se scot samburii, se lasa sa se scurga de zeama dupa care se amesteca cu pesmetul. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Se pun...

Tort cu fructe - *100*

In Torturi la 19 Iun 2011

Blatul: Se separa albusuile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile dupa care se adauga zaharul si zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste din nou spuma. Se adauga coaja de portocala razuita, uleiul si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se pun toate odata, se amesteca...

Pulpe de pui in sos la cuptor

In Pui la 19 Iun 2011

Se spala bine pulpele dupa care se taie in doua. Se face un sos din ingredientele care incep de la ulei pana la bulion. Se amesteca bine dupa care se ia fiecare bucata de carne si se da prin aceste amestec apoi se aseaza intr-o tava. Dupa ce am procedat la fel cu toata carnea se toarna acest...

Tarta cu dovlecei si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

Aluatul : Se cerne faina intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si apa si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la rece pt 30 minute. Umplutura : Se taie dovlecelul cubulete,...

Tort Larissa

In Torturi la 15 Iun 2011

Blatul:  Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma , se adauga tot zaharul si esenta de rom/zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste. Se pune uleiul si apa, se mai bate de cateva ori dupa care adaugam galbenusurile si amestecam usor prin rasturnare cu...

Triunghiuri cu mere si cu branza

In Prajituri la 14 Iun 2011

Se lasa foile la dezghetat. Ungem fiecare foaie cu ulei dupa care le suprapunem, facem cate un set de trei foi. Le taiem pe lungime in trei fasii. In total vor iesi 12 portii. Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu sucul de lamaie. Se pune nuca macinata,...

Cartofi noi cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2011

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare taiati rondele.Cand sunt aproape fierti se strecoara si se lasa la racit. Intre timp, branza cu 100g smatana si un ou se amesteca bine.  Restul de smantana, oul si patrunjelul verde tocat marunt se bat impreuna pana la...

Desert racoros cu capsune - Strawberry Margarita Dessert

In Prajituri la 12 Iun 2011

Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si se pun intr-o tava de 23x33cm. Se apasa amestecul bine pe fundul tavii si se da la rece. Se mixeaza branza cu laptele condensat. Se adauga piureul de capsune si sucul de lime si se mixeaza mai departe. Capsunele intregi se spala si se curata si...

Chec cu smantana

In Prajituri la 12 Iun 2011

Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Intr-un pahar se pun stafidele cu esenta de rom si se lasa 30 de minute sa se imbibe. Untul se topeste si se lasa sa fie fluid. In faina se adauga cojile de portocale si lamaie, sarea, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca impreuna. Se...

Prajitura cu rubarba si capsuni

In Prajituri la 4 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le mixam bine impreuna cu zaharul pana se albesc. Se adauga laptele si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se pune uleiul, se amesteca dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine. Turnam compozitia...

Mancare de cartofi noi cu carne de porc

In Porc la 3 Iun 2011

Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin dupa care se adauga carnea spalata bine si taiata cubulete. Se lasa la calit pana se albeste bine carnea, apoi punem apa cam cat sos vrem sa facem. Se lasa la fiert cu capac.  Cartofii...

Clatite umplute cu crema de urda si capsuni

In Prajituri la 1 Iun 2011

Se bat ouale bine, se adauga sarea, zaharul, coaja de portocala si mai amesteca putin dupa care adaugam apa minerala si faina alternativ obtinand un aluat mai subtire decat smantana. Se coc clatitele. Urda o rupem bucatele, punem zaharul pudra, capsunile curatate, spalate si taiate si se...

Salata verde

In Salate la 1 Iun 2011

Se spala bine bine salata si spanacul, dupa care se rupe cu mana marunt. Rosiile, castravetii si ceapa se spala, se curata si se taie rondele sau dupa preferinte. Se condimenteaza dupa gust cu sare si otet si se amesteca. Deasupra se taie cubulete telemeaua, se pun cateva felii de rosii si se...

Pulpe de pui pane

In Pui la 31 Mai 2011

Se curata pulpele de piele, se taie in doua si se pun la fiert in apa clocotita. Se pune putina sare si se spumeaza de cate ori este nevoie. Canf furculita intra usor in carne este gata (nu lasam foarte mult la fiert sa nu se zdrobeasca). Se strecoara si se lasa la racit putin. Ouale cu...

Cartofi noi cu patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2011

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca cat sa-i putem curati. Se taie in cubulete. Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele cu tot cu partea verde. Se pune putin la calit in ulei. Se adauga 1 lgt boia, se amesteca...

Minty Lime Freeze

In Prajituri la 29 Mai 2011

Se bate branza cu 1/4 cup zahar pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic, coaja si sucul de lime, siropul de menta. Se mixeaza bine bine. Se amesteca cu frisca batuta si menta tocata. Se toarna intr-un vas de yena pregatit...

Palaneţe cu branza si cu varza

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2011

Cantitatile nu le-am trecut pt ca e in functie de cat doriti sa faceti. Se face o maia din drojdie, apa, un pic de zahar si putina faina. Intr-un vas larg se cerne faina, se face o gaura in mijloc, pe margini se pune sarea iar in mijloc maiaua. Se incepe framantatul din mijloc spre exterior...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 26 Mai 2011

Ouale se bat bine cu zaharul pana acesta se topeste. Se adauga pe rand iaurtul, uleiul amestecandu-se bine dupa fiecare. Praful de copt se amesteca cu faina dupa care se toarna peste compozitie, la fel si laptele praf. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava...

Pizza cu piept de pui

In Pizza la 25 Mai 2011

Din blat ies doua portii pt tava aragazului iar topping-ul este pt o portie. Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit pana creste in volum. Pieptul de pui il taiem in 2 sau 3 felii pe orizonatala (sa fie subtiri) dupa care il taiem in fasiute pe...

Sufleu de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2011

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, pieptul de pui il dezosam (daca e cu os) si-l taiem pe lungime in 6 felii. Se condimenteaza cu sare, piper si menta si se pune la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de unt bine incins la foc iute. Se rumeneste...

Tort de sarbatoare

In Torturi la 21 Mai 2011

Blatul : Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile si uleiul batand bine dupa fiecare. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna peste compozitie in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o...

Cheesecake triplu ciocolatos

In Prajituri la 19 Mai 2011

Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu cacaoa si untul topit (eventual mai adaugati unt daca considerati ca nu e suficient). Se toarna intr-o tava rotunda si se apasa bine doar pe fundul tavii. Eu am tapetat fundul tavii cu hartie de copt. 700g...

Nectar de fructe exotice

In Bauturi la 18 Mai 2011

Am spalat fructele. Grapefruit-urile le-am stors iar mango si banana le-am dat la robot pana s-au facut ca pireul. In doua pahare am pus sucul de gref. Am adaugat cate o lgt de miere de albine si am amestecat pana s-a dizolvat mierea. Am pus cate 5-6 lgt din pireul de mango si banana, am...

Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor

In Pui la 18 Mai 2011

Pulpele curatate si spalate se condimenteaza cu sare, piper si boia, se pun intr-o tava, se adauga putin ulei si se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute, dupa care se pune 1/2 pahar apa si se da inapoi la cuptor tot acoperit. Dupa 15-20 minute se...

Lucicos cu ciolan afumat

In Ciorbe la 17 Mai 2011

Se curata ceapa si morcovul si se da pe razatoarea mare. Ciolanul il taiem cubulete. Le punem la calit cu cele 3 lg ulei in oala. Dupa ce s-au perpelit putin in uleiul incins, am stins cu apa, am pus capacul si am lasat sa dea in clocot.  Intre timp am spalat varza si am taiat-o fideluta....

Pulpe cu orez si legume la cuptor

In Pui la 16 Mai 2011

Doua din cele patru pulpe au fost de gaina pe care le-am fiert si am facut supa cu taitei (copiii nu prea o pot manca pt ca e mai tare). Am spalat bine bine orezul dupa care l-am pus intr-un vas de yena. Ceapa taiata rondele, ciupercile curatate si taiate felii subtiri le-am asezat peste orez....

Pandispan cu crema de branza si mure

In Prajituri la 8 Mai 2011

Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie, batand bine pana se obtine o spuma ca pt bezea. Se adauga pe rand galbenusurile, batand bine dupa fiecare, apoi punem esenta si faina in ploaie pe care o...

Afisate 1021 - 1050 din 1123 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de biscotti italienesti

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]