oanapl

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE890
PRIETENI272
Retete / Dulciuri

Inimioare cu gem de caise

In Prajituri la 14 Feb 2017

Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie. Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul unei forme mici de inimioara decupezi din cercuri inimioare. Faci acest lucru doar cu jumatate din...

Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata

In Torturi la 13 Feb 2017

Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o spatula. Ungi cu unt o forma de...

Coffee cheesecake

In Prajituri la 12 Feb 2017

Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pentru 7 minute. Le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cu sarea si praful de copt. Pui in blender boabele de cafea si le maruntesti, dar nu le transformi in pudra (lasi...

Tort cu ciocolata, mure si crema caramel

In Torturi la 11 Feb 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...

Prajitura cu urda

In Prajituri la 10 Feb 2017

Intr-un bol,  amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti putin pana se omogenizeaza, apoi imparti aluatul in doi bulgarasi si ii dai la congelator pana...

Waffe cu dulceata de afine

In Prajituri la 9 Feb 2017

Pui untul intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca complet. Spargi ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci bine si apoi, adaugi zaharul macinat si esenta de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi...

Tarta cu mere si branza

In Prajituri la 9 Feb 2017

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul, pentru 30...

Negresa cu crema de dovleac

In Prajituri la 6 Feb 2017

Pentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi dovleacul de apa in care a fiert si il pasezi cu blenderul vertical. Il lasi sa se raceasca, apoi adaugi...

Tarta cu branza si mere

In Prajituri la 5 Feb 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, cureti merele de coaja si le tai felii. Le pui...

Gogosi pufoase

In Dulciuri la 3 Feb 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie. Intr-un...

Chec cu ciocolata si nuci

In Prajituri la 2 Feb 2017

Apa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. Cand amestecul e omogen, il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale cate unul pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Crema de cacao o...

Prajitura desteapta cu ciocolata

In Prajituri la 1 Feb 2017

Topesti untul in cuptorul cu microunde, iar faina o amesteci cu cacaua pudra. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi treptat, cu...

Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie

In Prajituri la 31 Ian 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider, pentru o ora. Intre timp, pregatesti crema de vanilie. Mixezi galbenusurile cu...

Tort cu crema de lamaie si mure

In Torturi la 30 Ian 2017

Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul, cate o lingura pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. La final, trebuie sa obtii o bezea frumoasa. Nuca o amesteci cu faina. Adaugi ingredientele uscate peste spuma de albusuri si amesteci usor, cu miscari de jos...

Chec cu gem de capsuni si migdale

In Prajituri la 29 Ian 2017

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa,...

Cozonac floare cu gem de mure

In Prajituri la 28 Ian 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei) zaharul macinat, zaharul vanilat, maiaua crescuta, esenta...

Chec cu ananas si banana

In Prajituri la 27 Ian 2017

Untul moale il mixezi bine cu zahărul pudră. Adaugi treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează. Adaugi banana pisata cu furculita si omogenizezi compozitia. Adaugi peste compoziţia cu ouă, jumatate din făina cernută cu praful de copt, apoi adaugi laptele...

Chec cu dovleac si nuci

In Prajituri la 26 Ian 2017

Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema. Separi ouale si mixezi galbenusurile cu zaharul macinat. Pui sucul de portocale si dovleacul si mixezi pana se...

Guguluf cu dovleac

In Prajituri la 25 Ian 2017

Cureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala, cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac. Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un piure pe care-l lasi sa se raceasca. Bati untul spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugi zaharul...

Guguluf cu mure si iaurt

In Prajituri la 24 Ian 2017

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine (cel putin un minut) dupa fiecare adaugare. Peste crema de unt si de oua, pui...

Guguluf cu capsuni si ciocolata

In Prajituri la 22 Ian 2017

Rupi in bucati 100 g ciocolata si o topesti intr-o craticioara, pe baie de aburi, impreuna cu untul. Dupa ce s-a topit, o lasi sa se raceasca timp de cateva minute. Mixezi intr-un bol, ouale cu zaharul macinat si zaharul vanilat, apoi adaugi faina cernuta, amestecand usor. Torni in fir...

Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si mure

In Torturi la 21 Ian 2017

Pentru blat, topesti untul impreuna cu ciocolata si zaharul pe foc mic. Lasi putin la racit, apoi adaugi ouale pe rand si amesteci bine dupa fiecare adaugare. Separat, amesteci faina cu cacaua, sarea si praful de copt. Smantana o diluezi cu o lingura de lapte. Peste crema de unt si ciocolata,...

Gogosi pufoase coapte la cuptor

In Prajituri la 20 Ian 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, esenta de lamaie, laptele usor caldut si cca 50 g de unt...

Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra

In Prajituri la 19 Ian 2017

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa. Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui pulpa...

Chec cu pere caramelizate

In Prajituri la 18 Ian 2017

Pui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu grija. Caramelul se va intari putin, insa il lasi pe foc inca 5-7 minute, pentru a se fluidiza si a...

Mini checuri cu portocala si ghimbir

In Prajituri la 18 Ian 2017

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.  Faina o amesteci cu praful de copt, sarea si pudra de ghimbir. Adaugi jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixezi...

Chec Valentine's Day

In Prajituri la 18 Ian 2017

Inimioare roz: Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugi iaurtul si uleiul si amesteci, cu o lingura, pana la omogenizare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si mixezi pana cand faina este...

Ciocolata de casa

In Prajituri la 8 Ian 2017

Pui zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si amesteci pana cand zaharul este complet topit. Cand observi ca s-a format o spuma alba la suprafata, mai lasi sa fiarba 5 minute, nu mai mult, si stingi focul.  Intre timp, amesteci laptele praf cu cacaua si...

Chec marmorat

In Prajituri la 8 Ian 2017

Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura, si mixezi dupa fiecare adaugare, pana se topeste tot zaharul. Vei obtine o bezea lucioasa, ferma. Peste galbenusuri, adaugi treptat uleiul,...

Prajitura cu gem de caise si nuci

In Prajituri la 8 Ian 2017

Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Intinzi aluatul intr-un dreptunghi pe care il intinzi in tava de aragaz, tapetata cu...

Afisate 391 - 420 din 443 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]