Prajitura cu urda si mure

de oanapl in Prajituri, 17 Feb 2017 | 3256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g mure
  • 500 g urda
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 120 ml iaurt
  • 250 ml smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda si mure:

Speli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena.
Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor. Adaugi extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt si omogenizezi din nou. La final, adaugi restul de faina si iaurt si mixezi usor, doar pana cand se incoporeaza complet. Adaugi murele si amesteci usor.

 Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ornezi cu cateva mure. Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit, la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata, o scoti din cuptor si o lasi la racit in tava, iar apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din "resturi"