Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1581
PRIETENI391
Retete

Chiftele în aluat de bere by Gaby

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2013

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți. În...

Somon cu legume chinezești

In Somon la 3 Mar 2013

Somonul se condimetează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, cca.5 minute la foc rapid, apoi se adaugă mix-ul de legume chinezești Bonduelle (vlăstari de fasole mungo, morcovi, ardei gras roşu,...

Ciorbă de praz cu cartofi

In Ciorbe la 2 Mar 2013

Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa curățată se taie rondele și se adaugă la amestecul de rădăcinoase. Apoi se adaugă și cubulețele...

Supă cremă de ciuperci

In Supe la 27 Feb 2013

Legumele se curăță de coajă, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile și se adaugă la legume, jumătate din cantitatea de ciuperci, în special codițele,...

File de pui cu sos de muștar

In Pui la 17 Feb 2013

Usturoiul se curăță, se mărunțește, se amestecă cu ceapa verde (eu am folosit ceapă din ghiveci!)  tocată mărunt, roșiile, muștarul, uleiul de măsline, uleiul de chilli și piperul, amestecându-se bine până se omogenizează ingredientele. Carnea se pune...

Varză murată cu bacon

In Mancaruri cu carne la 17 Feb 2013

Ceapa se curăță, se căleșete în puțin ulei si apă, împreună cu morcovii și baconul, tocate mărunt. Între timp varza murată se taie fideluță și se adaugă la amestecul de ceapă și bacon. Se asezonează de mirodenii, se transferă în oala sub presiune, se...

Supă de rață

In Supe la 17 Feb 2013

Măruntaiele de rață se pun la fiert, în cca. 3000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare, cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi  se...

Scoici cu sos aromat și cus-cus

In Fructe de mare la 17 Feb 2013

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la dinstiut, apoi se adaugă scoicșe și vinul, lăasîndu-se să fiarbă acoperit cca. 5 minute la foc mic. Apoi se adaugă roșiile,...

Salată de sparanghel cu jambon

In Salate la 17 Feb 2013

Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8  minute. Sparanghelul se taie mărunt. Se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Ouăle se curăță de coajă și se taie în patru. Se adaugă la sparanghelul mărunțit....

Salată de sparanghel cu ouă de prepeliță

In Salate la 17 Feb 2013

Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8  minute. Sparanghelul se scurge de apă,apoi se taie mărunt. Ouăle se trec sub un jet de apă rece, apoi se curăță de coajă și se taie în patru.Se adaugă la sparnghelul mărunțit. Se...

Ștrudel cu vișine

In Dulciuri la 15 Feb 2013

Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie. ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu unt, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine și se...

Mămăligă în straturi

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2013

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se...

Brioșe cu vanilie și ciocolată

In Prajituri la 10 Feb 2013

Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La crema de gălbenușuri se adaugă făina cernută îmăreunî cu praful de copt și ciocolata...

Tocăniță de porc cu ciuperci

In Porc la 10 Feb 2013

Su curăță ceapa și ardeii, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apa, cca. 10 minute la foc mic. Carnea se spală, se curăță de grăsimi, se taie bucățele ți se adaugă la amestecul de ceapa și ardei. Se călesc împreună cca. 10 m inute la foc mic,...

Ciorbă dulce de vită

In Ciorbe la 10 Feb 2013

Carnea  de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere. Între timp se curăță ceapa se toaca mărunt și se pune la călit cu ardeiul gras tocat mărunt, în puțin...

Salată Boeuf

In Salate la 10 Feb 2013

Morcovii se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca.15 minute neacoperit. Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Pieptul de pui rotisat, morcovii, cartofii, castravetii si gogșarii  se taie bucățele, apoi se...

Ochiuri de prepeliță în pâine

In Sandvisuri la 10 Feb 2013

Se încinge uleiul de palmier, se adaugă felia de pâine cu miezul scos, în ulei și se prajește usor pe ambele părți, după ce a prins puțină culoare se adaugă ouăle de perpeliță ți se prăjesc ușor. Se asezonează de sare și piper și se servesc fierbinți cu...

Cozonac ca la Doina

In Dulciuri la 6 Feb 2013

Se înmoaie drojdia cu puțin lapte, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță făina și se amestecă bine, apoi se acoperă cu un prosop și se pune la crescut la căldură. După ce a crescut drojdia, se amestecă cu compoziția de maia păstrată la cald, se amestecă bine, apoi se pune din...

Păstrăv în crustă de mălai

In Pastrav la 6 Feb 2013

Peștele se curăță, se spală sub jet de apă rece, se masează cu sare, apoi se lasă la rece cca. 10 minute. Se tavălește peștele prin mălai, apoi se pune la prăjit în tigaia doubleta, cca 10 minute pe fiecare parte. Se servește fierbinte cu mămăliguță fierbinte și mujdei de...

Musaca talmes-balmes

In Mancaruri cu carne la 4 Feb 2013

Cartofii se curăță, se taie în bucățele și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 20 de minute la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Ceapa și morcovul, se curăță, se toacă mărunt și se pun la dinstiut în puțin ulei și apă, cca. 5...

Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate

In Pui la 31 Ian 2013

Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se...

Dulceață de morcovi

In Conserve la 27 Ian 2013

Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se...

Tartă cu vișine și migdale

In Prajituri la 27 Ian 2013

Se topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu  ouăle  şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se adaugă făina cernută şi se amestecă până ce aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute....

Ficat de vițel cu ceapă și mere

In Vita la 27 Ian 2013

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa și merele se curăță, apoi se taie...

Tocană de berbecuț

In Oaie la 27 Ian 2013

Ceapa se curăță, se taie grosier și se pune la dinstiut/călit, în puțin ulei și apă, cca. 5 minute acoperit. După ce a devnit translucidă ceapa, se adaugă ardeii tocați mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Între timp carnea se curăță,...

Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă

In Supe/Ciorbe la 27 Ian 2013

Am folosit fasolea oparită și congelată, din rezerva de anul trecut. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și puțină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se taie mărunt și se adaugă la ciorbă. După...

Salată de vinete cu ardei copt

In Salate la 26 Ian 2013

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând  ulei, în fir subțire, ca la maioneză.  Se adaugă gălbenușul...

Sandvis de seară

In Sandvisuri la 24 Ian 2013

Se ung feliile de pânie cu pate de casă ( http://www.bucataras.ro/retete/pate-de-casa-40929.html?p=1#com1047998), peste care se pun feliuțe subtiri de brânză cu mucegai nobil. Se servesc alături de felii de ridiche albă sau felii de ceapă roșie după gustul fiecăruia. 

Mămăligă cu brânza de capră și papară

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2013

Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la...

Saramură de macrou

In Peste la 20 Ian 2013

Peștele se curăță de intestine, se taie capul, se spală în apă rece, se crestează pe  alocuri, se condimentează cu sare, piper și rozamrin, apoi se lasă la rce cca. 10 minute.  Între timp se prepară zeama de saramură! Ceapa și ardeiul, se curăță, se toaca...

Afisate 1051 - 1080 din 1581 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]