
publicat la 28.03.2025
publicat la 20.02.2025
publicat la 18.02.2025
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Hamsii
Hamsiile mai mari se curăță de cap și mațe. Cele mici doar se spală bine sub jet de apă rece. Hamsiile se dau prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot pe un șervet abosrbant. Se servesc ca atare sau...
Pulpe de pui cu mere, portocale și bere
Pulpele se crestează, apoi se masează cu ulei de arahide, se asezonează cu sare, piper, curry, rozmarin, apoi se așează într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptor, la foc mediu cca. 10 minute, cât să se rumenească, pe ambele părți. Apoi se adaugă merele feliate,...
Ciorbă ciobănească de miel
Căpățâna de miel, bucățile de șiră, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, neacoperit, cca. 40 de minute. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final se freacă...
Pulpă de miel cu mere, măsline și capere
Pulpele de miel se crestează din loc în loc, unde se introduc bucățele de usturoi și slăninuță. Apoi se masează, pulpele cu o emulsie din puțin ulei de măsline, muștar, sare, piper si rozmarin. Merele și lămâile se spală și se taie în bucăți, apoi se presară...
Ciuperci cu spanac și soia
Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de zeamă. Între timp, ceapa, usturoiul, leurda și spanacul se curăță, se toacă...
Pui cu fasole verde
Ceapa, usturoiul, leurda se curăță, se toacă mărunt, călindu-se în puțin ulei și apă. După ce au devenit translucide, se adaugă ardeiul tocat mărunt și pulpele tăiate bucățele, se lasă la prăjit, cca. 10 minute. Se completează cu cca. 1 litru de apă, se...
Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă
Se cerne făina cu praful de copt într-un vas încăpător. Piersicile din compot se taie mărunt, se prăjesc în unt de cacao, apoi se asezonează cu scorțisoară și zeamă de lămâie. Între timp se topește untul de cacao, se lasă la racit și se amestecă cu...
Împletitură cu spanac
Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare. Pe masă înfăinată se pune aluatul și se...
Rondele de somn
Peștele curățat, spălat și porționat se sărează, piperează, apoi se lasă la rece cca. 15 minute. Se face un amestec din făină albă de grâu și mălai grișat, se ”frecționeză” bine rondelele, apoi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, acoperită,...
Mușchiuleț de porc cu cartofi aromați cu rozmarin
Mușchiulețul se curăță, se spală și se crestează puțin. Condimentele se amestecă în mojar impreună cu puțin ulei, cu acest amestec se ”masează” mușchiuleții și se pun la prăjit, într-o tavă termorezistentă, la cuptor ptr cca. 15 minute, neacoperit,...
Supă/ciorbă de legume
Leurda, ceapa verde și usturoiul verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță celelate legume, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă. Se asezonează de...
Urzici albe de post
Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt. Între timp se călește leurda tocată mărunt în puțin ulei de măsline aromat cu...
Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi
Se curăță și spală frunzele foarte bine sub jet de apă rece. Se toacă toate verdețurile julien și se amestecă ușor. Ridichile curățate se feliază. Se face un sos vinegretă din ulei de măsline aromat cu usturoi, oțet din vin roșu, sare iodată, piper proaspăt macinat și...
Clatite cu cacao , piersici si merisoare
Se amestecă energic băutura de soia, apa minerală, făina, pudra de cacao şi puţină sare. Dacă aluatul este prea gros se mai adaugă băutură de soia. Se unge tigaia antiaderentă (în cazul meu Tefal!), apoi se prăjesc clătitele una câte una,...
SALATĂ DE CARTOFI CU TOFU AFUMAT
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Salata de cartofi cu salam si oua
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Salată de cartofi cu ton și capere
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Ciuperci umplute cu carne de cârnați
Pălăriile de ciuperci curățate, se pun într-o tavă termorezistentă, se presară sare, cimbru și puțin ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se umple fiecare pălărie cu umplutură de cârnați, se pun din nou...
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Brânza dulce de vaci, urda dulce, se amestecă cu zahărul, gălbenușurile, coaja de lămâie și stafidele, până se înglobează toate ingredientele si se obține o cremă fină. Se suprapun câte trei foi de plăcintă unse cu unt topit, se pun câteva...
Trandafiri aperitiv
Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate, curățate se toacă mărunt, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă, împreună cu costița...
Ciorbă cu inimioare și pipote de pui
Inimioarele și pipoțelele se fierb în apă cu puțină sare, cca. 35 de minute la foc mediu. Între timp legumele, (recunosc că am folosit legume congelate!), se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. După ce au fiert măruntaiele...
Mucenici
Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (Recunosc, că am pus-o din nou la treabă pe " Maricica", mașina de pâine :D), programul de aluat, cca. 90 de minute) . Din aluatul obținut se formează opturi, se ung cu...
Rață înăbușită în suc de ananas
Rața se pune la fiert, în cca. 2000 ml de apă rece, împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare , cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi se scoate...
Cuib de viespi
Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca,...
Negresă a la Merișor
Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între timp se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și gălbenușurile,...
Chec aperitiv Panacris
Prazul, ceapa verde, se curăță, se taie bucăți mari, apoi se mărunțesc împreună cu ardeiul copt, ciupercile și salamul. La acest amestec se adaugă ouăle, caperele, telemeaua, făina, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper și se amestecă bine până se...
Tort aperitiv cu cremă de brânză, ardei și verdeață
Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu sare şi piper alb,...
Pulpă de porc cu ciuperci și praz
Pulpa de porc se fasonează ca să iasă un dreptunghi, ce se poate rula, apoi se asezonează de sare, piper și se pune la rece, cca. 15 minute. Între timp se curăță prazul, ciupercile, apoi se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei, cca. 10 minute, până ce prazul se...
Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre
Prepararea cremei de brânză cu somon: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna, somonul afumat tăiat bucățele, zeama de la o limetă,o lingură de icre negre, amestecându-se...
Ruladă din foietaj cu carne și praz
Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat. Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată, amestecându-se continuu, până lasă zeama. Se asezonează de sare, piper și mărarul tocat,...