A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180 °C.  Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit....Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci, fructe...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Intr-un castron cu apa calduta si esenta de rom punem merisoarele si stafidele. Amestecam/mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare. Ceapa mica o cureti, o speli,  o tai marunt si o pui la calit...Citeste continuarea

Cheesecake cu Napolitane si Lamaie

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Tapetați tava cu unt și cu hârtie de copt, apoi așezați napolitanele, fără a lăsa spațiu între ele; - Într-un bol puneți ouăle, sarea, ricotta, brânza...Citeste continuarea

Ciorba de pui acrita cu zer din...

Postat de: ladydi in Ciorbe

Punem tacamurile la fiert si intre timp pregatim legumele: le curatam si le taiem cubulete. Dupa ce spumuim bine adaugam o lingura de sare, mai tinem pe foc cateva minute apoi scoatem...Citeste continuarea

Cupcakes cu Ciocolata

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă împreună...Citeste continuarea

Cruffins

Postat de: diaconta in Dulciuri

Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.    ...Citeste continuarea

Cozonac cu aluat oparit

Postat de: Nadyne in Dulciuri

       Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca pregatiti-le cu cateva ore bune inainte sau si mai bine, de seara.      Pentru...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: Nadyne in Piine

      In vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute.      Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute...Citeste continuarea

Chec trufa de ciocolata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana...Citeste continuarea

Cornulete cu magiun de prune si nuca

Postat de: nico_nico in Prajituri

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam  untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem...Citeste continuarea

Cum se face Painea cu faina integrala

Postat de: Bucataras in Piine

Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de...Citeste continuarea

Chec alb cu lamaie

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci si merisoare

Postat de: postavaru in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam extractul de vanilie si untul topit mixand continuu apoi branza de vaci. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt le adaugam in...Citeste continuarea

Cornulete cu mere si nuci

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Blatul: Se pune faina intr-un  bol , si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin  lapte caldut. Se lasa sa dospeasca...Citeste continuarea

Chifle cu faina integrala

Postat de: Nadyne in Piine

  Punem ingredientele lichide in cuva masinii de paine, apoi zaharul, sarea, faina si ultima, drojdia. setam programul de framantat si dospit (la masina mea dureaza cam 1h si 30')....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: claudiaO in Ciorbe

Pregatim mai intai legumele: le curatam si le tocam cubulete. Le punem in apa rece la fiert cu putina  sare. Apoi ne apucam de perisoare. Punem carnea intrun castron; presaram orezul spalat,...Citeste continuarea

Cornulete pufoase cu cicocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu...Citeste continuarea

Cuiburi de viespi cu cocos si...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

     Toate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu coaste afumate

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul...Citeste continuarea

Clatite dospite

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Dizolvi drojdia in laptele caldut  si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat".  Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Crap de dunare pane

Postat de: sebirizescu in Crap / Caras

Pestele se taie in bucati, se usuca cu un servet de hartie. Se pune sare si piper pe toate bucatile. Fiecare bucata de peste se trece prin malai si se pune la prajit in ulei incins. Se...Citeste continuarea

Cum se face maioneza

Postat de: Bucataras in Clasice

Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un...Citeste continuarea

Cartofi scazuti cu ou

Postat de: Miha_Dia in Clasice

Intr-o oală se pune puțin ulei peste ulei se adaugă cartofi (eu ii tai pai) se pune apa  după conținutul cartofilor din oala se lasă până scade apa se adaugă ouăle câte...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi dreasa cu...

Postat de: auragiuverdea1990 in Supe/Ciorbe

Curatam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei.Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul, le tocam si pe acestea. Cand cartofii s-au fiert de jumatate punem...Citeste continuarea

Cosulet festiv

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Rupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-o punga de plastic, in colt. O dam cateva ture la microunde, pana se topeste bine. Intoarcem farfuria, aplicam o bucata de folie de aluminiu...Citeste continuarea

Cina de duminica -costita de vitel

Postat de: mihaelar63 in Vita

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe /...Citeste continuarea

Chec tiramisu cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate ne ies doua checuri. Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.  Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca,...Citeste continuarea

Cosulete cu salata cu ciuperci

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca...Citeste continuarea

Ciorba de iepure cu ghimbir

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu  sare. Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare si cartofi...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...Citeste continuarea

Covrigi Bagels cu miere

Postat de: eumimi in Prajituri

Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute....Citeste continuarea

Cum se face Sosul Alioli

Postat de: Bucataras in Clasice

Curata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o. Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am curatat ciupercile , apoi am taiat coditele in cubulete mici. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, apoi impreuna cu coditele de ciuperci le-am pus la calit cca 5 min, le-am scos cu...Citeste continuarea

Crap cu za 'atar - la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele ....Citeste continuarea

Croissante

Postat de: andaoana in Prajituri

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu boabe

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Carnea de vitel se spala si se taie cubulete . Spalati , curatati si din nou spalati legumele . Ceapa, gogosarul si radacinoasele se taie cuburi , iar morcovii rondele ....Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Spalam carnea si o taiem fasii; curatam legumele si le portionam sa intre  in masina de tocat. Dam carnea si legumele prin masina, adaugam morcovul ras marunt si usturoiul, portivim de sare...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min. Adaugam apa si lasam...Citeste continuarea

Cremsnit si-un aluat de vis

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Preparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri),  iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire....Citeste continuarea

Chec din albusuri cu mascarpone si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: Nadyne in Piine

  In vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute.   Dupa ce drojdia s-a...Citeste continuarea

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt...Citeste continuarea

Chec marmorat cu ciocolata si visine

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi pe rand ouale intregi, iaurtul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cam 3...Citeste continuarea

Compot de struguri albi

Postat de: medioto59 in Conserve

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Punem la  fiert  apa  intro oala mai larga; curatam conopida si o desfacem in buchetele. Cand clocoteste APA, punem sare si conopida. Fierbem cateva minute pana se patrunde...Citeste continuarea

Chec cu alune de padure, ciocolata...

Postat de: ancutsa in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul. Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea. Se separa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]