Chec "quatre-quarts" pentru Halloween
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180 °C. Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit....Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci, fructe...
Postat de: ladydi in DulciuriIntr-un castron cu apa calduta si esenta de rom punem merisoarele si stafidele. Amestecam/mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: amalia01 in CiorbeCeapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare. Ceapa mica o cureti, o speli, o tai marunt si o pui la calit...Citeste continuarea
Cheesecake cu Napolitane si Lamaie
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Tapetați tava cu unt și cu hârtie de copt, apoi așezați napolitanele, fără a lăsa spațiu între ele; - Într-un bol puneți ouăle, sarea, ricotta, brânza...Citeste continuarea
Ciorba de pui acrita cu zer din...
Postat de: ladydi in CiorbePunem tacamurile la fiert si intre timp pregatim legumele: le curatam si le taiem cubulete. Dupa ce spumuim bine adaugam o lingura de sare, mai tinem pe foc cateva minute apoi scoatem...Citeste continuarea
Cupcakes cu Ciocolata
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă împreună...Citeste continuarea
Cruffins
Postat de: diaconta in DulciuriEu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata. ...Citeste continuarea
Cozonac cu aluat oparit
Postat de: Nadyne in DulciuriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca pregatiti-le cu cateva ore bune inainte sau si mai bine, de seara. Pentru...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: Nadyne in PiineIn vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute. Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute...Citeste continuarea
Chec trufa de ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriAm pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun de prune si nuca
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem...Citeste continuarea
Cum se face Painea cu faina integrala
Postat de: Bucataras in PiineDizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de...Citeste continuarea
Chec alb cu lamaie
Postat de: privatelaura in DulciuriSe pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci si merisoare
Postat de: postavaru in PrajituriMixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam extractul de vanilie si untul topit mixand continuu apoi branza de vaci. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt le adaugam in...Citeste continuarea
Cornulete cu mere si nuci
Postat de: mirela0911 in DulciuriBlatul: Se pune faina intr-un bol , si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa dospeasca...Citeste continuarea
Chifle cu faina integrala
Postat de: Nadyne in PiinePunem ingredientele lichide in cuva masinii de paine, apoi zaharul, sarea, faina si ultima, drojdia. setam programul de framantat si dospit (la masina mea dureaza cam 1h si 30')....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: claudiaO in CiorbePregatim mai intai legumele: le curatam si le tocam cubulete. Le punem in apa rece la fiert cu putina sare. Apoi ne apucam de perisoare. Punem carnea intrun castron; presaram orezul spalat,...Citeste continuarea
Cornulete pufoase cu cicocolata
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi cu cocos si...
Postat de: Nadyne in DulciuriToate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu coaste afumate
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul...Citeste continuarea
Clatite dospite
Postat de: amalia01 in Mancare copiiDizolvi drojdia in laptele caldut si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat". Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Crap de dunare pane
Postat de: sebirizescu in Crap / CarasPestele se taie in bucati, se usuca cu un servet de hartie. Se pune sare si piper pe toate bucatile. Fiecare bucata de peste se trece prin malai si se pune la prajit in ulei incins. Se...Citeste continuarea
Cum se face maioneza
Postat de: Bucataras in ClasiceIncepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un...Citeste continuarea
Cartofi scazuti cu ou
Postat de: Miha_Dia in ClasiceIntr-o oală se pune puțin ulei peste ulei se adaugă cartofi (eu ii tai pai) se pune apa după conținutul cartofilor din oala se lasă până scade apa se adaugă ouăle câte...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi dreasa cu...
Postat de: auragiuverdea1990 in Supe/CiorbeCuratam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei.Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul, le tocam si pe acestea. Cand cartofii s-au fiert de jumatate punem...Citeste continuarea
Cosulet festiv
Postat de: claudiaO in DulciuriRupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-o punga de plastic, in colt. O dam cateva ture la microunde, pana se topeste bine. Intoarcem farfuria, aplicam o bucata de folie de aluminiu...Citeste continuarea
Cina de duminica -costita de vitel
Postat de: mihaelar63 in VitaCostitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui baza unei supe /...Citeste continuarea
Chec tiramisu cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne ies doua checuri. Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti. Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca,...Citeste continuarea
Cosulete cu salata cu ciuperci
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca...Citeste continuarea
Ciorba de iepure cu ghimbir
Postat de: amalia01 in CiorbeCarnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu sare. Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare si cartofi...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeTija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...Citeste continuarea
Covrigi Bagels cu miere
Postat de: eumimi in PrajituriSe incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute....Citeste continuarea
Cum se face Sosul Alioli
Postat de: Bucataras in ClasiceCurata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o. Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute, la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am curatat ciupercile , apoi am taiat coditele in cubulete mici. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, apoi impreuna cu coditele de ciuperci le-am pus la calit cca 5 min, le-am scos cu...Citeste continuarea
Crap cu za 'atar - la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele ....Citeste continuarea
Croissante
Postat de: andaoana in PrajituriDrojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu boabe
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de vitel se spala si se taie cubulete . Spalati , curatati si din nou spalati legumele . Ceapa, gogosarul si radacinoasele se taie cuburi , iar morcovii rondele ....Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriSpalam carnea si o taiem fasii; curatam legumele si le portionam sa intre in masina de tocat. Dam carnea si legumele prin masina, adaugam morcovul ras marunt si usturoiul, portivim de sare...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min. Adaugam apa si lasam...Citeste continuarea
Cremsnit si-un aluat de vis
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri), iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu mascarpone si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: Nadyne in PiineIn vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute. Dupa ce drojdia s-a...Citeste continuarea
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt...Citeste continuarea
Chec marmorat cu ciocolata si visine
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi pe rand ouale intregi, iaurtul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cam 3...Citeste continuarea
Compot de struguri albi
Postat de: medioto59 in ConserveDesfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriPunem la fiert apa intro oala mai larga; curatam conopida si o desfacem in buchetele. Cand clocoteste APA, punem sare si conopida. Fierbem cateva minute pana se patrunde...Citeste continuarea
Chec cu alune de padure, ciocolata...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea. Se separa...Citeste continuarea