Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura rapida cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriÎncingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt. Într-un bol pui făina cernută...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu carne de porc,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu rubarba
Postat de: panacris in Supe/CiorbeLegumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...Citeste continuarea
Lapți de stiuca pane
Postat de: panacris in PestePeste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente,...Citeste continuarea
Desert tarta Raffaello
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu zucchini
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeAm spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele...Citeste continuarea
Sparanghel cu jambon la cuptor si ou
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeFirele de sparanghel decongelate la temperatura camerei le infasuram cu cate o felie de jambon. Le asezam intr-o tava unsa cu unt,untul ramas il taiem cubulete si il adaugam in tava si presaram...Citeste continuarea
Omleta cu sparanghel si jabon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon. Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min. Intre timp...Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare
Postat de: oanapl in Fructe de mareÎntr-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi...Citeste continuarea
Desert tort diplomat cu capsuni
Postat de: rocsi_1612 in TorturiSpalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...Citeste continuarea
Chipsuri de radacinoase
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeTaie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte; Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte; Pune-le intr-un castron...Citeste continuarea
Desert bezele cu crema de lamaie
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai...Citeste continuarea
Tagliatele cu sos de leurda si ficatei
Postat de: sufletista in FicatFicateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...Citeste continuarea
Desert tort 28 a lui Mai
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem...Citeste continuarea
Desert tort cu trandafiri, amaretto...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi treptat gălbenuşurile, făina, nuca și praful de copt. Se toarnă...Citeste continuarea
Paine naan
Postat de: licurici_lra in PiineFaina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia, se lasa cateva minute, pana se umfla, apoi se adauga...Citeste continuarea
Burger vegetarian
Postat de: licurici_lra in Vegan / Raw veganTotul incepe cu o seara inainte, cand trebuie pus nautul la hidratat in apa rece sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert. Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece. Se pun...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni si crema...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna...Citeste continuarea
Reteta sanatoasa de Mancare de...
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de postPreparare Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez Orezul se lasa 10 min in apa rece. Spanacul se curata de codite si se rupe mai mic. Ceapa si firele de usturoi se toaca marunt....Citeste continuarea
Salata de ridichi cu branza...
Postat de: ctlina in SalateAmestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu crema 'tarama', sare si piper. Curatati oul de coaja si tocati-l marunt. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri....Citeste continuarea
Desert chec bicolor
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati...Citeste continuarea
Peste alb cu crema de dovlecei
Postat de: ctlina in PesteSpalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si...Citeste continuarea
Obraji de porc in sos de cidru
Postat de: ctlina in PorcCuratati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o...Citeste continuarea
Pui cacciatore
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de...Citeste continuarea
Desert briose cu afine
Postat de: licurici_lra in DulciuriOuale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina...Citeste continuarea
Cartofi dulci in crusta de mustar...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele...Citeste continuarea
Desert tarta normanda cu mere
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă...Citeste continuarea
Aperitiv cu cartofi, carnati si oua
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza, merisoare,...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...Citeste continuarea
Desert trandafirasi in foietaj
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate...Citeste continuarea
Desert gogosi rapide
Postat de: MotanLaOale in PrajituriIntr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat
Postat de: lucy2002 in TorturiPunem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...Citeste continuarea
Desert butoiase cu iaurt, dulceata...
Postat de: ancutsa in DulciuriÎntr-un castron mai înalt, se pregătește aluatul. Se bat ouăle, din care se oprește puțin într-o ceșcuță pentru uns. Se adaugă iaurtul, uleiul,...Citeste continuarea
Mamaliga cu leurda si ficatei
Postat de: sufletista in FicatIntr-un ceaun/cratita punem apa cu sare si presaram putina faina de malai, punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie si amestecam continuu cu telul. Lasam sa fiarba, cand...Citeste continuarea
Mancare scazuta din fasole uscata...
Postat de: anuta in PorcSe curata fasolea bob cu bob de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Se scurge fasolea de apa in care s-a...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu spanac si orez
Postat de: anuta in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi, iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante. Punem la fiert o...Citeste continuarea
Mancarica de spanac verde si orez...
Postat de: anuta in Mancaruri de legumeSpanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece. Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc...Citeste continuarea
Salata Trei Flori
Postat de: TatianaCatan89 in SalateSe fierbe puiul cu condimente și sare, se taie în bucăți și se prăjește puțin. Acesta este primul strat. Ungeți-l cu maioneză și așezați ciuperci tăiate. Ungeti cu...Citeste continuarea
Salata de paste, cu hering afumat...
Postat de: RODIMUR in SalateSe fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu capsuni
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiCapsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar...Citeste continuarea
Pizza cu baby spanac si galbiori...
Postat de: anuta in PizzaIn apa calduta se dizolva sarea si drojdia proaspata si apoi se framanta un aluat elastic, bine framantat care se lasa la odihnit, acoperit cu un prosop. Se taie cubulete sunca si afumatura,...Citeste continuarea
Desert rulada cu gem
Postat de: anuta in PrajituriSe mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute spuma tare, se adauga si esenta si faina...Citeste continuarea
Aperitiv chiftelute de cartofi cu...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina...Citeste continuarea
Sarmale la slow cooker Crock-Pot
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerVarza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCeapa o dam prin razatoarea mica si o scurgem bine de apa. Galbenusurile le amestecam cu pateul, cu 2 linguri smantana, condimente dupa gust si ceapa calita putin in untul topit. Umplem...Citeste continuarea
Lapte de orez brun cu scortisoara...
Postat de: merisor67 in BauturiMai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități. Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi, cu varza...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se...Citeste continuarea
Perisoare de pui cu tortelloni in...
Postat de: merisor67 in PuiTocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu nuca
Postat de: gaby_d in DulciuriMixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat. Separa albusul de galbenus si adauga peste unt...Citeste continuarea