A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura rapida cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Încingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt.  Într-un bol pui făina cernută...Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu carne de porc,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu rubarba

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...Citeste continuarea

Lapți de stiuca pane

Postat de: panacris in Peste

Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente,...Citeste continuarea

Desert tarta Raffaello

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Am spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele...Citeste continuarea

Sparanghel cu jambon la cuptor si ou

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Firele de sparanghel decongelate la temperatura camerei le infasuram cu cate o felie de jambon. Le asezam intr-o tava unsa cu unt,untul ramas il taiem cubulete si il adaugam in tava si presaram...Citeste continuarea

Omleta cu sparanghel si jabon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Sparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon. Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min. Intre timp...Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Într-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi...Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...Citeste continuarea

Chipsuri de radacinoase

Postat de: Bucataras in Mancaruri de legume

Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte;  Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte;  Pune-le intr-un castron...Citeste continuarea

Desert bezele cu crema de lamaie

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai...Citeste continuarea

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de: sufletista in Ficat

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...Citeste continuarea

Desert tort 28 a lui Mai

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem...Citeste continuarea

Desert tort cu trandafiri, amaretto...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi treptat gălbenuşurile, făina, nuca și praful de copt. Se toarnă...Citeste continuarea

Paine naan

Postat de: licurici_lra in Piine

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia, se lasa cateva minute, pana se umfla, apoi se adauga...Citeste continuarea

Burger vegetarian

Postat de: licurici_lra in Vegan / Raw vegan

Totul incepe cu o seara inainte, cand trebuie pus nautul la hidratat in apa rece sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert. Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece. Se pun...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si crema...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna...Citeste continuarea

Reteta sanatoasa de Mancare de...

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Preparare Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez Orezul se lasa 10 min in apa rece. Spanacul se curata de codite si se rupe mai mic. Ceapa si firele de usturoi se toaca marunt....Citeste continuarea

Salata de ridichi cu branza...

Postat de: ctlina in Salate

  Amestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu crema 'tarama', sare si piper. Curatati oul de coaja si tocati-l marunt. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri....Citeste continuarea

Desert chec bicolor

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati...Citeste continuarea

Peste alb cu crema de dovlecei

Postat de: ctlina in Peste

Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si...Citeste continuarea

Obraji de porc in sos de cidru

Postat de: ctlina in Porc

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o...Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de: licurici_lra in Pui

Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de...Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina...Citeste continuarea

Cartofi dulci in crusta de mustar...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele...Citeste continuarea

Desert tarta normanda cu mere

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă...Citeste continuarea

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza, merisoare,...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...Citeste continuarea

Desert trandafirasi in foietaj

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate...Citeste continuarea

Desert gogosi rapide

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: lucy2002 in Torturi

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...Citeste continuarea

Desert butoiase cu iaurt, dulceata...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Într-un castron mai înalt, se pregătește aluatul. Se bat ouăle, din care se oprește puțin într-o ceșcuță pentru uns. Se adaugă iaurtul, uleiul,...Citeste continuarea

Mamaliga cu leurda si ficatei

Postat de: sufletista in Ficat

Intr-un ceaun/cratita punem apa cu sare si presaram putina faina de malai, punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie si amestecam continuu cu telul. Lasam sa fiarba, cand...Citeste continuarea

Mancare scazuta din fasole uscata...

Postat de: anuta in Porc

Se curata fasolea bob cu bob de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Se scurge fasolea de apa in care s-a...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu spanac si orez

Postat de: anuta in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi, iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante. Punem la fiert o...Citeste continuarea

Mancarica de spanac verde si orez...

Postat de: anuta in Mancaruri de legume

Spanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece. Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc...Citeste continuarea

Salata Trei Flori

Postat de: TatianaCatan89 in Salate

Se fierbe puiul cu condimente și sare, se taie în bucăți și se prăjește puțin. Acesta este primul strat.  Ungeți-l cu maioneză și așezați ciuperci tăiate. Ungeti cu...Citeste continuarea

Salata de paste, cu hering afumat...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu capsuni

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar...Citeste continuarea

Pizza cu baby spanac si galbiori...

Postat de: anuta in Pizza

In apa calduta se dizolva sarea si drojdia proaspata si apoi se framanta un aluat elastic, bine framantat care se lasa la odihnit, acoperit cu un prosop. Se taie cubulete sunca si afumatura,...Citeste continuarea

Desert rulada cu gem

Postat de: anuta in Prajituri

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute spuma tare, se adauga si esenta si faina...Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute de cartofi cu...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina...Citeste continuarea

Sarmale la slow cooker Crock-Pot

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Ceapa o dam prin razatoarea mica si o scurgem bine de apa. Galbenusurile le amestecam cu pateul, cu 2 linguri smantana, condimente dupa gust si ceapa calita putin in untul topit. Umplem...Citeste continuarea

Lapte de orez brun cu scortisoara...

Postat de: merisor67 in Bauturi

Mai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități. Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi, cu varza...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se...Citeste continuarea

Perisoare de pui cu tortelloni in...

Postat de: merisor67 in Pui

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuca

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat. Separa albusul de galbenus si adauga peste unt...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]