Alivanca

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2015 | 9676 vizualizari

 

Desi sunt moldoveanca si reteta este cu specific moldovenesc, nu am facut niciodata pana acum. Am vazut ca se face in multe variante, ba dulce, ba sarata, cu verdeata, insa eu am ales o varianta sarata, ca sa poate fi mancata langa o friptura. Sa o puneti in practica daca va place, pentru ca se face tare repede.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza de vaci
  • 100 gr branza de oi
  • 3 oua
  • 50 gr smantana
  • 60 gr malai
  • 30 gr faina alba
  • 40 gr unt moale + pentru uns vasul
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca:

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi.
Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam.
Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei palete, le incorporam usor in compozitia cu branza.

Ungem un vas termorezistent cu unt, dar intr-un strat mai generos (eu am folosit un vas cu diamentrul de 20 cm si inca unul micut, de o singura persoana).
Turnam compozitia, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Se lasa in cuptor pana alivanca prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit.
Se serveste calda cu smantana. Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

Rocsi 1

23.11.2015, 21:06

Multumesc Xandrine

navidad_2017 1

20.12.2017, 01:25

O bunatate au iesit, caci le-am facut ca portii individuale! Le-am servit alaturi de mancare de spanac, pregatita cu multa smantana si marar. Multumim pentru reteta! Aveti retete foarte frumoase si foarte accesibile (bine explicate), chiar si pentru ageamiii in bucatarie (ca noi!).

Rocsi 1

20.12.2017, 21:04

Navidad, va multumesc foarte mult pentru apreciere si ma bucur ca a fost pe placul dumneavoastra acest preparat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]