Aluat de foietaj cu branza sarata

de Merisor in Prajituri, 11 Ian 2014 | 13954 vizualizari

 

Eu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor.
Pe celalalt l-am prezentat intr-o reteta anul trecut.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 120 ml apa rece
  • 120 ml ulei
  • 150 gr unt
  • 1 lingura otet de vin
  • 150 gr branza sarata
  • 600 gr faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj cu branza sarata:

Cealalta reteta am prezentat-o aici.

De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat.

Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea aluatului, iar otetul ajuta la fragezirea acestuia.

Batem oul bine, pana se amesteca albusul cu galbenusul, apoi adaugam trptat uleiul si frecam ca la maioneza.

Adaugam apoi otetul si apa rece si incepem sa incorporam faina.

Framantam un aluat nu prea tare, atat cat sa nu fie lipicios.

Untul trebuie tinut la temperatura camerei.

Branza o dam pe razatoarea mare.

Intindem aluatul pe masa infainata si vom infaina de asemeni sucitorul.

Incercam sa intindem aluatul cat de subtire putem, apoi vom ungem 2/3 din aluat cu unt si vom presara branza rasa deasupra. Pliem partea de aluat neunsa peste jumatate din partea unsa si presam usor cu mainile, apoi pliem partea pe care am presat-o peste cealalta parte unsa, nu facem invers ca se imprastie branza.

Din nou presam aluatul si incercam sa mai intindem marginile, apoi ungem iar 2/3 din aluat cu restul de unt si presaram branza apoi impachetam aluatul cum am procedat anterior.

Acoperim aluatul cu o folie, apoi il dam la rece cel putin o ora inainte de a-l folosi.

Trebuie sa se intareasca untul.

Se poate utiliza pentru saleuri, placinte, cremsnit si alte deserturi sau aperitive.

Eu am adaugat si coaja rasa de lamaie si portocala pentru ca l-am intrebuintat la cremsnit si l-am vrut aromat.

Sare nu mai adaugam intrucat este branza suficient de sarata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere si nuca