Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Curăţaţi anghinarea de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până ajungeţi la cele care sunt moi şi cărnoase. De la aceste frunze tăiaţi vârfurile care sunt tari, lăsaţi doar partea cărnoasă a frunzelor de anghinare. Scobiţi cu o linguriţă şi puful din interiorul acesteia. Vă asiguraţi că aţi curaţat toată partea tare şi lemnoasă a acesteia şi o puneţi în apă rece cu o jumătate de lămâie. Tăiaţi apio, usturoiul şi prazul rondele subţiri.
Puneţi în cratiţă uleiul de măsline şi cand este încins adăugaţi usturoiul, prazul şi apio feliat. Le lăsaţi să se rumenească puţin, amestecînd periodic în cratiţă. Spălaţi şi adăugaţi în cratiţă orezul şi două căni de apă şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute, apoi adăugaţi sarea şi anghinarea la fiert.
Lăsaţi compoziţia să fiarbă 15 minute, apoi adăugaţi broccoli spălat şi desfăcut în bucheţele şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute. Adăugaţi ardeiul, cimbrul, turmericul şi coaja rasă de la jumătatea de lămâie rămasă şi omogenizaţi compoziţia. Opriţi focul, adăugaţi piperul roşu şi pătrunjelul. Sunteţi gata! Poftă bună!