Aperitiv bulete de branza si cartofi

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2020 | 3024 vizualizari

 

Cu ceva timp în urmă mi-au făcut cu ochiul niște bulete pregătite de Andra. Le-am pregătit după rețeta ei, dar în final le-am băgat la cuptor deoarece absorbeau prea mult ulei (prăjite în baie de ulei). Am făcut o porție mică și prăjite. Mulțumesc pentru idee Andra :*

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • 350 g brânză de vacă
  • 1 ou
  • cimbru uscat
  • piper negru măcinat
  • 100 g pesmet
  • extra pesmet pentru a tăvăli buletele prin el
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulete de branza si cartofi:

Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească.
Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită (sau dată pe răzătoarea mică), piureul de cartofi, oul, cimbru uscat, piper negru măcinat, sare și pesmetul. Se amestecă totul și se potrivește de sare. Se formează buletele, se tăvălesc prin pesmet și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute.

Am încercat și să le prăjesc în ulei, dar mi s-a părut că absorb prea mult ulei. Se scot pe un șervețel absorbant.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu branza de vaci