,,Mami as manca ceva nou,bun si interesant,, cam asa a pornit totul. In ultimele zile am gatit destul de mult pentru ca suntem toti trei acasa , consemnati la domiciliu si trebuie sa ne mai umplem timpul .
A iesit ceva foarte fain, gustos si destul de rapid.
Quiche este o tarta populara in toata lumea care poate fi umpluta cu branza,carne, fructi de mare sau legume. Ea este de origine franceza iar cea mai cunoscuta si apreciata reteta este cea de quiche Lorraine.
Este un preparat care se poate servi atat cald cat si rece.
Cele doua tipuri de faina le-am pus intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput cu framant cu mana (se poate si cu mixerul) si incet am adaugat apa pana cand am obtinut un aluat omogen .
Aluatul l-am impartit in 8 parti egale . Din fiecare bucata de aluat am obtinut baza pentru un quiche . L-am intins bine si l-am asezat in forma de tarta .
Aluatul se poate pune intr-o singura forma.
Incalzim cuptorul la 180 grade si punem aluatul in cuptorul incins,inainte de a pune umplutura l-am copt putin, maxim 7 minute, si l-am scos din cuptor.
Pana cand aluatul sta in cuptor am pregatit umplutura. Ceapa verde am taiat-o marunt, tofu scurs l-am zdrobit si intr-un vas am pus totul (tofu, ceapa taiata, smantana,ouale,sare,piper,ulei) ,am amestecat foarte bine si am gustat ca sa il potrivesc de gust .
Am impartit umplutura in toate formele si am dat din nou la cuptor pentru 10-15 minute.
Este un preparat potrivit pentru cina sau mic dejun, dar si pentru o gustare. Este foarte bun cald dar si rece.
1
se poate face cu diverse umpluturi