Ardei bulgaresc in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 8 Aug 2015 | 14469 vizualizari

 

Tata adora ardeiul bulgaresc, mai ales ca nu este iute. Asa ca am bagat la borcane, ca sa avem si la iarna.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ardei bulgaresc;
  • doua borcane de 1 l.
  • Pentru un borcan de 1 l:
  • o lingura cu varf sare grunjoasa;
  • doua linguri cu varf zahar;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 3 parti de apa si una de otet.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei bulgaresc in otet:

Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.

In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit).

Se amesteca apa cu otetul si se pun peste ardei.

Se pun capacele la borcane, se intorc cu josul in sus si se zguduie pentru a se dizolva zaharul si sarea, verificand in acelasi timp daca borcanul are capacul pus bine si nu curge.

Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele in ea, apoi se umple cu apa si se pune la foc pana cand ardeii isi schimba complet culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se depoziteaza.

TIPS-URI

1

La fel ca si la reteta de castraveti, apa si otetul puteti sa le preparati din aproape in aproape ca sa nu aruncati prea multa compozitie in cazul in care ramane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei bulgaresc in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]