Aripioarele se spala , se taie in trei bucati : se folosesc doar primele doua parti. Se pun la fiert in apa rece, in care se dizolva delikat (aproximativ 5-10 min. decand a inceput sa fiarba). Se scot si se lasa sa se scurga . Cat se racesc se pregateste amestecul prin care se vor tavali aripioarele .
Intr-un bol se amesteca : faina , boiaua dulce , iute si usturoiul granulat , sare.
Fulgii de porumb se piseaza bine ( cu ciocanul pt snitele ) si se pun separat in alt bol.
Ouale se ameste cu putina sare si piper ( facultativ ).Deci vom avea 3 boluri :
- 1 cu compozitia de boia iute, dulce si faina ;
2- cu ou ;
3- cu fulgii de porumb ( aceasta este si ordinea pregatirii aripioarelor ) .
Se tavalesc aripioarele prin compozitiile mai sus aratate apoi se pun la prajit . Se servesc cu orice garnitura doriti . Eu m-am rezumat doar la muraturi !
Pofta buna !