Poate ca o sa va para ciudat ca scriu reteta asta dar poate este o fata mai tanara care nu stie sa faca si imprejurarile o forteaza sa faca si asta.
Graul se spala in 4-5 ape.
intr-o oala de tuci se pune apa peste care se pune graul si un stop de sare.
aceasta se da la cuptor si se invarte din cand in cand cu o lingura de lemn(se poate face si pe aragaz)
se fierbe insa nu prea tare ca atunci cand se raceste se mai ingroasa,bobul de grau trebuie sa se simta intreg dar sa fie fiert.
cu 10 min inainte de a inchide cuptorul se pune zaharul si se invarte bine,iar peste 10 min aragazul se inchide.
se scoate oala din cuptor,se pune coaja de lamaie si esenta de rom.
o mai lasati 10-15 min la racorit si puneti si nuca macinata.
cand serviti puneti in farfurie peste care presarati nuca de cocos si bombonele colorate.
1
daca o faceti pentru pomana sau altceva puteti sa o pudrati cu cacao,ornati cu patratele de ciocolata sau ce mai doriti.
2
noi am facut pentru a papa .