Cea mai buna praji mancata pana acum :)
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile au crescut se adauga zaharul. Se amesteca zaharul pudra cu migdalele si se pun peste albusurile batute. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava de chec detasabila. Se introduce in cuptor ptr coacere la 180°C pana se rumeneste,se face testul cu scobitoarea.
Crema engleza:
Se pune laptele la incalzit si in acest timp se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Se curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si se pune cu tot cu coaja in laptele de pe aragaz.
Se lasa putin sa fiarba pentru a se incorpora laptele cu vanilia.
Se pun galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul , se freaca bine cu telul si peste se adauga laptele si vanilia.
Se pun intr-o craticioara pe aragaz si se lasa sa se ingroase.
Se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste gelatina scoasa si scursa de apa,se amesteca bine pana se topeste.
Se bate frisca si se pune peste crema engleza racita.
Se taie blatul in doua.
Asamblare:
Pe o farfurie se pune inelul de la tava detasabila si se pune o parte din blat inauntru.
Peste blat se pune jumatate din crema engleza,apoi se pune zmeura,peste crema se pune al doilea blat si restul de crema.
Se niveleaza cu o spatula si se da la rece 1-2 ore.
Se face glazura:
Se incalzeste laptele si se toarna peste ciocolata rupta bucati si se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj , se amesteca bine pana se topesc toate.
Se toarna glazura in 2 etape peste prajitura.
Se fac petale din ciocolata alba, se topeste ciocolata si cu o lingura se formeaza petale pe o foaie de pergament.
Dupa ce s-au intarit se dezlipesc usor de pe foaie si se lipesc pe marginile prajiturii.
Se da la rece.
Pofta buna!