Bomboane cu mere

de adnia in Prajituri, 13 Ian 2014 | 4206 vizualizari

 

De sarbatori am pregatit un aperitiv care le-a placut tare mult baietilor mei, si anume bomboanele aperitiv cu cascaval. Inca de cand le-am asezat pe masa, au disparut rapid si am primit rugamintea fierbinte de a le prepara si sub forma mai …dulce, si anume cu mere si scortisoara (cu dovleac au fost primite cu jumatate de gura:)) Asadar, cum puteam eu sa refuz o asa comanda clara si hotarata? Bombonelele acestea sunt de fapt, un alt mod de prezentare a unor mini-placintele cu mere, rulate individual…o mare incantare pentru copii si un alt mod de a-i atrage sa consume fructe, chiar si coapte si sa mai renunte la bomboanele din comert!

 

INGREDIENTE

  • cateva mere spalate si taiate cuburi dreptunghiulare (preferabil sa aiba dimensiuni similare)
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 pachet foi de placinta
  • putin ulei pentru uns foile
  • sfoara de bucatarie, pentru legat bomboanele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu mere:

1. Se pudreaza cuburile de mar cu scortisoara. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate.

2. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la indemana.

3. Se plaseaza cate un cub de mar pe marginea unei fasii de foaie pregatite dinainte si se ruleaza cu grija, infasurandu-se bine cubul de mar, dar totusi bland, ca sa nu se rupa foaia.

4. Marginile aluatului se rasucesc foarte usor la capatul cubului de mar infasurat, ca si cum am rasuci folia de ambalaj a unei bomboane.

5. Fiecare capat al “bomboanei” se leaga lejer cu cate o bucata de sfoara, de asemenea pregatita dinainte. Se repeta operatiunea pentru fiecare bomboana in parte, pana se ruleaza toate cuburile de mar.

8. Bomboanele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece 30 minute.

9. Se introduce tava cu bomboane reci in cuptorul incins si se coc 5-7 minute, cu mare atentie, sa nu se coaca prea mult, iar marul sa “explodeze”.

10. Se scoate tava cu bomboane  din cuptor si se lasa dau la rece, pentru a-si pastra forma.

11. Se desface sfoara fiecarei bomboane cu mare grija si se aseaza frumos in platou.Se pudreaza cu zahar.  Se pot servi imediat, sau pot fi lasate “in asteptare” pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

14.01.2014, 13:44

ce idee faina

mamaieelena 1

14.01.2014, 13:58

bune

kytz 1

12.03.2017, 15:51

La mulți ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata