Reteta de fata este una veche romaneasca pe care am gasit-o in cartea maestrului bucatar, Ion Radu "Preparate de arta culinara".
Mie mi-a placut mult asa ca am gasit de cuviinta sa v-o impart si voua.
Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien.
Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata fideluta, se mai lasa la fiert 15 minute, apoi se pun rosiile curatate de pielita si taiate, apoi borsul se mai fierbe 10 minute.
La sfarsit se potriveste de sare si piper.
Se serveste cu patrunjel tocat si smantana cine mai doreste. Bineinteles cu ardei iute.
Pofta buna!
1
Nu adaugati bosul si rosiile inainte de a fi varza fiarta, riscati ca varza sa ramana tare.
2
Fierbeti borsul inainte, separat intr-o oala.