Ciorba cu scarita afumata

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 6 Mar 2011 | 16408 vizualizari

 

O ciorba pregatita pentru prima data, dar care m-a cucerit pe loc!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov,
  • 1 telina,
  • 1 pastarnac,
  • 2 cartofi, mazare,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 3 cepe,
  • 1 legatura de patrunjel proaspat,
  • 1 litru de bors,
  • 10 bucati scarita afumata,
  • 2 linguri cu bulion,
  • condimente: sare, rozmarin si tarhon,
  • taietei de casa cu chimen (pentru care avem nevoie de 1 ou, un praf de sare, o lingurita de chimen si faina cat cuprinde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu scarita afumata:

Pregatim intai taieteii, in felul urmator:

Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina). Cand aluatul capata consistenta il framantam bine (datorita semintelor de chimen va avea o consistenta faramicioasa). Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil). Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. (O lasam asa pentru 10-15 minute) apoi, rulam foaia si o taiem in fasii cu dimensiunea dorita. Se rasfira pe o suprafata plana si se lasa la uscat. Daca folosim taieteii imediat, ii asezam intr-o sita si ii cernem bine pentru a elimina surplusul de faina. Taieteii de casa cu chimen sunt potriviti pentru ciorba cu afumatura. Se pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp intr-o punga de hartie, cu conditia de a ii usca foarte bine inainte, intrucat altfel vor mucegai.

Pregatirea ciorbei:

 Tocam legumele si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 1,5 l de apa. Daca mazarea este cruda sau congelata o adaugam tot acum, in caz contrar, daca e deja fiarta (din conserva), o adaugam la sfarsit, cand ciorba este aproape gata. Scarita afumata o adaugam in ciorba dupa ce au fiert legumele, (intrucat necesita un timp mai redus de fierbere). Punem apoi bulionul, borsul, condimentele  si taieteii de casa cu chimen si lasam sa mai fiarba inca 10-15 minute impreuna.


Se presara patrunjelul tocat marunt dupa ce am luat ciorba de pe foc.
Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)