Branzoaice

de lira in Dulciuri, 19 Iul 2010 | 7319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie sau 2 pliculete
  • 1 lingurita rasa sare
  • apa calduta
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Aluatul este un aluat clasic de paine. Drojdia cu sarea se dizolva intr-o cescuta de apa calduta. In vasul in care este faina formam un "crater" si turnam drojdia dizolvata. Amestecam compozitia si pe masura ce apa este absorbita adaugam putin cate putin pana rezulta un aluat omogen. Cred ca am pus in jur de 250 ml de apa. Vasul cu aluatul se acopera si se lasa la dospit aproximativ 30-40 minute.

Intre timp preparam umplutura. Pur si simplu punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam pana devine o compozitie omogena.

Dupa ce aluatul a dospit luam bucati din el si intindem pe o planseta. Se taie patrate cu latura de aproximativ 10 cm si se pune o lingura de umplutura. Branzoaicele se impachteaza dupa modelul unui plic, iar latura care este deasupra o prindem in asa fel incat varful sa ajunga sub branzoaica pentru a nu se desface la cuptor. Mie mi-au iesit 3 tavi de scutece, pardon de branzoaice, dar pe bune ca parca erau scutece :P .... cine are bebe stie :)

Tava se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana vedeti ca se rumenesc Cat sunt calde au o crusta crocanta, iar dupa ce se racesc devin moi si pufoase. Sunt bune de nu te mai opresti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

COMENTARII (14)

lira 1

21.07.2010, 09:10

fetelor fac portie dubla ca vad ca sunt doritori

Bucataras 1

21.07.2010, 09:24

lira, vezi ca ti-am lasat un mesaj privat

lira 1

21.07.2010, 17:46

Mersi bucataras, dar nu sunt fan Iron maiden. Oricum, apreciez gestul! O zi frumoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]