Briose cu fulgi de ciocolata

de Gherca Daniela in Prajituri, 18 Oct 2014 | 2664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 1 iaurt de 125 g (eu am pus cu aroma de lamaie)
  • esenta de portocala
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g unt
  • 250 g faina
  • 50 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fulgi de ciocolata:

Batem ouale cu zaharul si praful de sare pana ce compozitia isi schimba culoarea, pe urma punem iaurtul, zaharul vanilat, esenta, zeama de lamaie si untul topit si racit, amestecam bine totul si la final punem faina cu praful de copt, amestecam din nou, de data aceasta cu o paleta sau o lingura de lemn, iar peste toata aceasta compozitie dam pe razatoare 2-3 patratele de ciocolata ( in functie de preferinte);

Punem aluatul format in forme de briose, iar peste mai punem niste bucatele de ciocolata. Dam tava la cuptor pana devin usor maronii, facem testul cu scobitoarea.

Se servesc alaturi de o cafea, lapte fierbinte sau ceai! Sunt foarte delicioase si aromate.

TIPS-URI

1

Eu am avut forme de briose mai mari si din aceasta compozitie mi-au iesit 6 briose pufoase si gustoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana