Broscuta vesela

de ianculubita in Mancare copii, 17 Mar 2013 | 10075 vizualizari

 

Dragele mele care aveti copii;probabil ati auzit de revista de bucate pentru cei mici care se numeste PAP TOT;ei bine am cumparat-o si eu si am inceput sa exersez pentru la vara cand vor veni fetele;
Am inceput cu aceasta reteta super usoara si super gustoasa dar eu nu am fost prea atenta si cineva a mancat carapacea testoasei...!!!;nu nu a fost asa,eu am folosit un castron mai mare decat ar fi trebuit si nu mi-a iesit cum trebuie.
Incercati si voi pentru copii

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3oua
  • 80g zahar pudra
  • 1zahar vanilat
  • 100g faina
  • 70g gem(merge mai mult)

Umplutura

  • 250ml frisca lichida
  • 250g branza de vaci
  • 150g zahar pudra
  • vanilie
  • 50g gem

Decor

  • martipan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscuta vesela:

Batem albusurile spuma tare cu zaharul pudra si vanilia,adaugam galbenusurile treptat si la final faina cernuta amestecand usor de jos in sus;

intindem aluatul in tava de la aragaz cu hartie si o lasam la cuptor 8-10min;

rasturnam blatul pe un prosop umed,desprindem hartia,ungem cu gem,rulam strans,o dam la rece apoi o taiem felii egale.

Pentru crema,amestecam branza cu zahar pudra,vanilie si gem iar la final incorporam frisca batuta.

Imbracam un castron cu folie alimentara,apoi il capitonam cu felii de rulada atat fundul cat si peretii;

punem compozitia de branza,acoperim cu felii de rulada si folia apoi dam la frigider cel putin 4h.

Rasturnam castronul,desprindem folia si facem din martipan capul,picioarele broscutei si le fixam de corp.

TIPS-URI

1

din ingredientele pentru crema rezulta prea multa,o folositi ce va ramane doar daca faceti 2broscute

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscuta vesela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Patricia Iordache 1

18.03.2013, 23:15

O voi incerca si eu Arata minunat!

diana_k 1

21.03.2013, 10:36

tare simpatica broscuta!

gaby_gabytza 1

24.03.2013, 18:05

suuuperba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ovaz cu lapte - Deliciul copiilor