Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat

de Bucataras in Porc, 3 Dec 2013 | 2676 vizualizari

 

Chef Roberto a preparat un File de porc umplut cu sparanghel si carnat

 

INGREDIENTE

  •  parmezan
  • ceafă maturată
  • cârnat
  • file de vită
  • dovlecel
  • sparanghel alb
  • făină
  • 5 roșii medii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat:

Se taie cotorul sparanghelului. Într-o oală se pune apa la fiert cu foarte multă sare. Când dă în clocot se pune sparanghelul la opărit. Se scoate din apă și se pune în interiorul cârnatului. Apoi se iau două felii de ceafă afumată și se îmbracă cârnatul. Se taie fileul de vită în doua sau trei bucați potrivite. Se face câte un buzunar în file și se umple cu cârnatul îmbrăcat în ceafă. Se dau fileurile prin făină. Se taie dovlecelul în felii subțiri. Într-o tavă se pune ulei, sare și se așază feliile de dovlecel. Se taie parmezanul și se pune peste dovlecei. Se toacă o altă bucată de parmezan împreuna cu puțin cimbru verde. Se pune dovlecelul la cuptor. Se crestează roșiile. Sparanghelul se taie în formă de romb. Se pune o tigaie pe foc la încins și când e fierbinte se pune parmezanul la topit. Se presează ușor dacă este prea proaspăt. Se ia parmezanul și se pune pe coada ciocanului de șnițele pentru a căpăta formă de bărcuță. Într-o oală se pune apă la fiert, iar când dă în clocot se pun roșiile la opărit.
 
Când semicercul de parmezan s-a răcit, se pune pe foc o tigaie. Se curăță roșiile de coajă. Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Apoi se pun la prăjit fileurile de vită trecute prin făină. Se ia un cățel de usturoi, se zdrobește cu dosul palmei și se pune în tigaie cu tot cu coajă. Dovleceii se pun în cuptorul preîncins.
 
Când se întoarce carnea se adaugă roșiile și sparanghelul. Se scoate usturoiul din tigaie. Se adaugă puțină sare, se macină puțin piper și se stropeste cu puțin vin alb. Se fierbe totul până roșiile încep să se desfacă, iar carnea este pătrunsă. Se adaugă puțin cimbru proaspăt. Se adaugă puțin ulei și se ia tigaia de pe foc. Se scot dovleceii din cuptor și se pun pe farfurie. Deasupra se pun roșiile cu sparanghel, apoi fileul de vită. Se decorează cu bărcuța de parmezan, frunzulițe de salată și ierburi aromate. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa- reteta video