Bucataras TV: reteta de Fusilli cu conopidă și pesmet

de Bucataras in Paste, 3 Dec 2013 | 3463 vizualizari

 

Conopida fierbe în câteva minute și are un gust discret, ceea ce o face ideală pentru rețete rapide. Chef Roberto ne prezintă o rețetă de paste

 

INGREDIENTE

  •  cartof
  • ulei de măsline extravirgin
  • paste fusilli
  • oregano
  • pătrunjel verde
  • file de anșoa conservat în ulei
  • pesmet
  • conopidă
  • usturoi
  • brânză caciotta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Fusilli cu conopidă și pesmet:

Conopida fierbe în câteva minute și are un gust discret, ceea ce o face ideală pentru rețete rapide. Chef Roberto ne prezintă o rețetă de paste
Se curăță cartoful de coajă, apoi se taie în cubulețe. Cățelul de usturoi nu se decojește, dar se presează cu podul palmei. Se taie conopida în florete. Se pune ulei de mășline într-o tigaie. Când se încinge, se pune usturoiul la călit împreună cu o crenguță de oregano și fileul de anșoa.
 
Într-o oală se pune un litru de apă la fiert, cu 10 grame de sare. Când clocotește, se pun pastele la fiert. Între timp se scoate anșoa, usturoiul și oregano din tigaie. Se toacă puțin pătrunjel. Se adaugă pesmetul în tigaie. Se adaugă puțină sare și piper măcinat. Se adaugă și conopida și cartofii la fiert peste paste. Se amestecă pesmetul și se ține pe foc până se rumenește.
 
Se ia tigaia de pe foc. Când se răcește puțin se pune parmezan ras peste pesmet. Se pune puțin ulei într-o tigaie și se pune pe foc la încins. Se strecoară pastele, cartofii și conopida. Apoi se pun în tigaie. Se călesc puțin.
 
Tips: conopida nu se fierbe mai mult de 8 minute pentru ca va fi greu de digerat.

Brânza nu se pune niciodată în paste când sunt încă pe foc, ci doar după ce se iau deoparte. Se pune pesmet în farfurie. Se pun pastele deasupra. Apoi se presară puțin pesmet și brânză rasă. Se pune o conpidă deasupra. Farfuria se pune în alamandră pentru un minut.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Fusilli cu conopidă și pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]