Bucatini cu sos de rosii si parmezan

de laylalala in Spaghete, 27 Aug 2010 | 12976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru)
  • 35 gr unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 linguri zahar
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 3 linguri faina
  • 750 ml bulion de rosii
  • 1 fir de rozmarin, frunzele rupte si tocate marunt
  • 1 fir de busuioc, frunzele rupte si tocate marunt
  • sare de mare si piper negru
  • parmezan ras, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatini cu sos de rosii si parmezan:

Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita apoi se adauga ceapa si zaharul.Se caleste ceapa pana cand se inmoaie putin.Se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde.Se presara faina si se caleste putin, amestecand continuu.Se toarna bulionul de rosii, la inceput 100 ml, si se amesteca bine.Se lasa sosul sa fiarba.Se adauga rozmarinul, busuiocul, sare de mare si piper negru dupa gust.Sosul obtinut se paseaza pana devine fin si omogen apoi se pune iar pe foc lasand sa fiarba pana cand se ingroasa.
Pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj.Se scurg apoi se amesteca cu sosul de rosii.Pastele se servesc presarate cu parmezan dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatini cu sos de rosii si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de spaghete la tigaie