Budinca de caramel

de Miha in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 4383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 25 g amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de caramel:

Zaharul se caramelizeaza pana devine auriu. Sau maroniu, daca va place gustul mai intens de caramel. Atentie insa sa nu se arda foarte tare, pentru ca va deveni amar.

Laptele se infierbanta si se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.

Amidonul il "desfacem" cu putin lapte cu caramel, apoi il turnam in vasul cu lapte si caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se lasa sa se racoreasca putin, se toarna in cupe si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (45)

Panacris 1

19.09.2011, 19:30

RuxyRux 1

19.09.2011, 22:49

Minunata Miha...nu stiu daca mai ai...dar raman cu gandul la ea

bianca92 1

07.10.2013, 15:26

M-ai facut foarte curioasa...vreau si eu asa ceva <3

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu budinca de vanilie si fructe