Cacik (sos de iaurt si castraveti)

de Giana in Sosuri, 15 Iul 2014 | 10718 vizualizari

 

Cacık este un preparat care merge foarte bine ca aperitiv sau in loc de salata. Este specific Asiei si nu lipseste de pe mesele turcilor fiind foarte racoritor si usor de preparat. Se prepara din iaurt amestecat cu marar, menta, castraveti, usturoi si ulei de masline. Cel mai des se pregateste din castraveti, dar se poate face si din salata verde sau iarba grasa (grasita).

 

INGREDIENTE

  • 3 castraveti
  • 2 pahare cu iaurt
  • 2 linguri cu ulei de masline (se poate face si fara ulei)
  • 1 pahar cu apa rece
  • 2-4 catei de usturoi
  • sare (trebuie sa fie usor sarat)
  • menta uscata si verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cacik (sos de iaurt si castraveti):

Se pune iaurtul intr-un catron si se bate cu telul, se adauga apa si se amesteca. Se curata castravetii de coaja si se taie cubulete mici. Se adauga in sosul de iaurt si se amesteca impreuna cu usturoiul pisat, menta tocata, ulei de masline si sare.

Se serveste rece in zilele de vara si merge foarte bine langa preparate din carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cacik (sos de iaurt si castraveti)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tzatziki