Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii

de Merisor in Crap / Caras, 8 Aug 2012 | 6496 vizualizari

 

Cineva a pescuit niste carasi prin lacurile de la tara si mi i-a facut mie cadou, asa ca n-am stiut cum sa-i pregatesc decat crocanti si cu mujdei......dar din pacate fara mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg pestisori caras(unii mai mici, altii mai marisori)
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • malai
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 rosie mare de tara
  • 3 fire patrunjel verde
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii:

Am pregatit pestii, i-am spalat le-am scos maruntaiele si i-am lasat la scurs pe un servet absorbant. Apoi i-am sarat i-am trecut prin malai si i-am prajit in ulei incins.

Pentru mujdei, am curatat o capatana de usturoi, am spalat si am pasat bine cu sare.   Am frecat bine cu o lingurita de ulei de masline si am stropit din cand in cand cu otet pentru a mai lua din usturime. 

Am curatat o rosie si am pasat-o, am amestecat-o cu putin patrunjel tocat fin si am incorporat in usturoi. Am omogenizat bine si am asezonat cu sare si putin piper macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]