Carnaciori de pui in aluat

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2014 | 37524 vizualizari

 

Cred ca am preparat acesti carnaciori in aluat mai bine de trei ani, insa abia acum am descoperit fotografiile intr-un hard mai vechi. Mi-a placut foarte mult crusta si chiar daca nu mai sunt adepta carnii, m-am decis sa-i postez, fiindca aluatul este extrem de moale si fraged. Daca ma gandesc mai bine, cu siguranta as gasi un inlocuitor vegetarian al carnaciorilor.
Sursa : bucatareselevesele.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 20 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus+2 linguri lapte pentru uns
  • mac
  • 500 gr carnaciori de pui
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori de pui in aluat:

1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut.

2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele caldut. Incepem sa framantam ajutandu-ne de ulei, pana ce aluatl incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

3. Se intinde o foaie subtire, cam 1/2 cm si se taie fasii late de 2 cm si lungi de 20 cm. Daca avem carnaciori mai lungi, atunci si lungimea fasiei va fi mai mare.

4. Se ruleaza aluatul pe carnacior, apoi se aseaza in tava tapetat cu hartie de copt, lasand spatiu intre ei. Ii ungem cu amestecul de uo si lapte si presaram deasupra mac. .( poza de la acest pas imi lipseste ) Lasam la crescut 10-15 minute dupa care ii coacem in cuptorul preincalzit pana ce sunt bine rumeniti.

5. Se servesc cu mustar, eventual cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori de pui in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu carnati