Cartofi Duchesse

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 6996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi decojiti
  • 150 g unt nesarat (82 % grasime)
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • ........
  • apa pentru fiert cartofii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert.

2. Preincalzim cuptorul la 200°C.

3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator, lasam sa se racoreasca putin.

4. Incorporam oul, galbenusurile si sarea.

5. Pregatim o tava tapetata cu hartie de pergament, punem compozitia intr-un poche si formam "bezele".

6. Introducem in cuptor timp de 8-10 min.

 Am facut aceasta garnitura cu mozzarella (80 g) la 400 g cartofi si am lasat in cuptor 15-20 min. Pot sa spun ca sunt mult mai gustosi decat in varianta simpla.

TIPS-URI

1

In fotografii sunt cei cu mozzarella. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Duchesse, cu branza sarata