Cartofi gratinati

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 17554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 300 gr branza sarata de oaie sau cascaval
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri

Branza se da pe razatoarea mare

Se unge o tava cu unt

Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper, nucsoara, putin lapte si putina smantana lichida

Continuam pana terminam ingredientele, in asa fel incat deasupra sa ramana branza

Se da la cuptor pt 60 minute acoperita cu o folie de aluminiu 

Dupa 30 minute se ia folia jos si se mai lasa inca 30 minute pentru a se rumeni

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

deasupra poate fi batute doua oua ca la omleta si cu smantana

2

se pot adauga si alte condimente dupa gustul fiecaruia: cimbru, rozmarin..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica