Castraveti murati (bulgaresti)

de lia maria in Conserve, 15 Oct 2010 | 24719 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta , pun castravetii la murat in fiecare an. Nu sunt nici prea acri nici prea dulci, se pastreaza foarte bine si au un gust si o aroma minunata.

 

INGREDIENTE

  • Castraveti
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Telina Frunze
  • Marar uscat
  • Piper boabe
  • Hrean
  • Zahar
  • Sare
  • Otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (bulgaresti):

Spalam si lasam la scurs castravetii. Curatam, spalam si feliem ceapa. Curatam si spalam usturoiul. Curatam, spalam si feliem hreanul. Pregatim borcane de 800g, bine spalate si uscate. In fiecare borcan punem o tija de telina, una de marar,doua felii de ceapa, un catel de usturoi, cateva boabe de piper si asezam castravetii, in asa fel incat sa incapa cat mai multi. Peste ei, in fiecare borcan, punem 1 lingurita cu farf  de sare mare, 1lingurita zahar, 1 cescuta mica otet si complectam cu apa. Deasupra mai punem o frunza de telina, dar nu este neaparat nevoie, le capsam si le punem la sterilizat intr-o oala si le lasam sa dea cateva clocote. Dupa 10-15’, castravetii isi vor schimba culoarea din verde in galbui . Oprim focul si le lasam in oala cu apa fierbinte pana a doua zi, sau pana apa din oala, se raceste de tot. Scoatem borcanele din apa, le stergem le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (bulgaresti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

15.10.2010, 23:01

nadina73 1

16.10.2010, 02:06

super 5 f harnicuta foc nu gluma

Panacris 1

05.08.2015, 17:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]