Catina -comoara din camara mea

de mihaelar63 in Conserve, 17 Ian 2011 | 12463 vizualizari

 

Am cumparat asta toamna fructe de catina . O parte am amestecat-o cu miere si am consumat cate o lingura pe stomacul gol , urmare iarna aceasta inca nu am fost racita Ce mi-a ramas am pus la congelator .,m-am gandit sa fac din ea gem .
Catina contine de zece ori mai multa Vit C. Deoarece se proceseaza greu , fiind greu de cules si curatat ,in occident un borcanel cu gem de catina costa aproximativ 65 $. Inseamna ca eu am o mica comoara in camara , nu din punctul de vedere banesc ci din beneficiul adus sanatatii !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 KG catina
  • 4 cani zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catina -comoara din camara mea:

  1. Catina , am congelat-o gata curatata si spalata .Am puscatina intr-un vas incapator si am presarat  4 cani cu zahar deasupra .
  2.  Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati asa cateva ore  pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop .
  3.  Fierbeti la foc foarte mic 45 min , daca e posibil fara sa amestecati prea mult .
  4.  Gemul este gata cand bacele [ fructele] de catina incep sa plesneasca si sa elibereze semintele . Gemul este mai gustos cand fructele raman intregi .
  5.   Turnati gemul in borcane curate cu filet , strangeti bine capacul si puneti sa stea la dunst  acoperite bine cu paturi care sa mentina caldura cat mai mult .
Daca ti-a placut reteta noastra "Catina -comoara din camara mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

17.01.2011, 18:57

Kami orice fruct e mai benefic pentru sanatate proaspat , neintervenit termic .
Aveam nevoie de loc in congelator si asa mi-a venit ideea sa tranform in gem .

adriana_bobu 1

17.01.2011, 23:15

alinutzika 1

02.08.2011, 00:33

interesanta dulceata ta....imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune