O friptura de porc frageda, aromata si gustoasa!
Se spala ceafa de porc si se sterge cu un servetel pentru a fi uscata.
Intr-un bol se zdrobesc cateii de usturoi, se adauga cimbrul proaspat taiat marunt sau o lingurita de cimbru uscat, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei.
Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena.
Ungem bine ceafa de porc cu pasta obtinuta, acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa ce a fost tinuta la frigider, carnea se aseaza intr-un vas de yena, se adauga 5-6 linguri de apa si peste carne se pune sosul ramas in bol.
Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit.
Din cand in cand se scoate vasul din cuptor, se intoarce ceafa de porc si se stropeste cu sosul din tava.
Cand carnea este rumenita si se desprinde usor de pe os, se scoate din cuptor.
Se serveste calda, cu castraveti murati sau gogosari.
POFTA BUNA!