Chec cu afine (varianta de post)

de diaconta in Mancaruri de post, 4 Apr 2012 | 20850 vizualizari

 

Mi-a placut mult reţeta când am vǎzut-o la Miha. Mersi Miha. Un dulce care e la fel de bun şi în zilele când nu e post. Merge foarte bine alaturi de o cana de ceai sau laptic.

 

INGREDIENTE

Masura este cana de 200 ml, aceeasi pentru toate ingredientele

  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 10 gr praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri dulceata de cirese
  • 3 linguri nuca de cocos
  • afine congelate
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu afine (varianta de post):

Faina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie mi-a iesit mai multa compozitie cu cacao.

In jumatate din compozitie se pune nuca de cocos,iar in cealalta jumatate cacaua si dulceata de cirese.

Cele doua compozitii se pun intr-o tava tapetata,alternand cate o lingura din fiecare,rezultand aspectul de zebra.In acest timp punem si afinele printre straturile de coca.

Se pune in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute. Verificati cu scobitoarea cand este copt. Scobitoarea trebuie sa iasa uscata din chec cand acesta este copt.

 

Poftǎ bunǎ !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu afine (varianta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate vegetal de naut