Rizotto cu ciuperci

de cristeena20 in Mancaruri de post, 27 Mai 2013 | 9183 vizualizari

 

La cerere a trebuit sa fac un rizotto simplu cu ciuperci multe si branza din belsug...si a iesit intr-adevar delicios!!!!!!Ai mei au lins oala. Pozele nu sunt prea reusite, dar va recomand reteta ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 tavite cu ciuperci diferite
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 8 maini de orez rizoto
  • 1 cub knorr de legume
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare, piper alb
  • 2 catei de usturoi
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rizotto cu ciuperci:

Spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite.

 In cratita punem ulei de malsine cu ceapa tocata marunt la inmuiat, adauagm usturoiul pisat si apoi ciupercile. Adaugam sare, piper alb si amestecam pana se inmoaie ciupercile putin,. Turnam vinul alb si lasam sa fiarba pana se evapora vinul. 

Adaugam orezul si il camestecam bine cu ciupercile cca 3 minute. 

Din cubul knorr facem o supa cu apa fierbinte. 

Adaugam treptat zeama peste orez; secretul unui rizotto cremos este sa mestecam incontinuu si sa adaugam zeama treptat pana e fiert. La final adaugam parmezanul ras (cca 1 cana) si eventual 1 lingura de unt. stingem focul si punem capacul.

Servim dupa 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rizotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa