Chec cu stafide

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 3 Noi 2014 | 3990 vizualizari

 

Acest chec este foarte pufos,aromat,ciocolatos.Are un plus de savoare deoarece glazura crocanta de ciocolata in care e invelit contrasteaza cu mijlocul moale si pufos.Este delicios alaturi de o cana cu lapte cald sau langa o cafea tare si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri,
  • 10 ling zahar,
  • 15 ling ulei,
  • 20 ling lapte,
  • 15 ling faina,
  • 2 ling cacao,
  • 2 ling stafide,
  • zahar vanilat,u
  • n praf de copt,
  • coaja de portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul.Se adauga coaja de portocala tocata marunt apoi faina si praful de copt in ploaie. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie.In cealalta jumatate se adauga cacaoa si stafidele.Se omogenizeaza si se toarna peste compozitia galbena.

Se da totul la cuptor pana trece de proba scobitorii. Checul se lasa sa se raceasca.Intre timp se pregateste o glazura din 100 gr ciocolata topita si 50 ml lapte.Se amesteca totul pe foc si se toarna peste chec. Cand e rece si glazura intarita,se poate felia checul pentru a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]