Chec straciatella cu glazura duo

de dentistutza in Prajituri, 4 Apr 2011 | 4582 vizualizari

 

Un chec satios, nu prea dulce care ii place soacrei mele. L-am facut si vreau sa vedeti cat este de spornic si de bunutz...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr. faina tip FarinUp (self raising flour,contine praf de copt)
  • 1  1/2 pachete unt moale
  • 2 cani zahar
  • 6 oua
  • 1 1/2 cani lapte
  • 1/2 cana suc portocale
  • vanilie dupa gust
  • 100 gr. ciocolata amaruie tocata grosier
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic glazura duo de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec straciatella cu glazura duo:

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu faina si  si se incorporeaza in compozitie treptat amestecand cu viteza medie ca sa nu se zdrobeasca. Se separa o parte din aluat si se freaca cu cacaoa.

In forme unse si tapetate cu faina se toarna partea alba si apoi cea cu cacao. Se coc chekurile la foc initial mare (cam 10-12 minute) apoi potrivit pana ce scobitoarea iese curata. In functie de cuptor cam 45-50 minute. Se racesc pe un gratar si doar apoi se glazureaza si se lasa pana se intareste glazura.

TIPS-URI

1

in loc de lapte este foarte bun iaurtul, cam 300 ml

2

e  bun si cu nuci usor prajite, stafide sau rahat

3

din aceasta cantitate am facut o coronita si doua chekuri la formele din aluminiu din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec straciatella cu glazura duo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Ilinca