Chec tiramisu cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Oct 2016 | 4459 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, iubita si apreciata in familia mea.
Cativa dintre minunatii bucatarasi l-au si gustat si sper din suflet ca le-a fost pe plac...eu l-am adus cu toata inima pentru o intalnire deosebita!
Reteta este pentru doua portii de tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de piscoturi( in jur de 800 gr)

Sirop:

  • 400 ml cafea esspreso si un pahar de apa
  • 2 esente de rom
  • 6 linguri zahar brun

Crema de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata( eu am pus cu lapte si frisca)
  • 2 linguri nutella
  • 100 gr unt
  • 300 ml frisca lichida( hulala cu grasimi nehidrogenate)

Crema zabaione:

  • 9 galbenusuri
  • 200 ml Martini alb
  • 150 ml frisca
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
  • 3 linguri faina
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tiramisu cu ciocolata:

Din aceasta cantitate ne ies doua checuri.

Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.

 Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia. Cand s-a racit putin am pus frisca, am amestecat si am dat compozitia la rece, apoi am scos vasul si am mixat-o pana ce a devenit o crema pufoasa si am pus-o din nou la frigider.

Crema zabaione

Intr-un vas, pe foc mic, am pus galbenusurile cu zaharul, martini, faina si frisca lichida, am amestecat pana ce s-a ingrosat si a dat cateva clocote, am racit putin compozitia, apoi am mixat-o cu mixerul vertical, pana a devenit fina,  am adaugat mascarpone si am amestecat pana la omogenizare.

Frisca( cei 500 ml) am mixat-o apoi am pus-o peste crema de zabaione si am amestecat-o cu un tel.

Am preparat cafeaua, pe rand pentru cele doua portii,  deoarece avem  nevoie sa ramana calda.

200 ml cafea plus o jumatate de pahar de apa , 3 linguri de zahar si o esenta de rom, acesta este siropul.

Am pus o folie de prospetime la baza tavii de chec, am lasat marginile afara, am pus primul rand de piscoturi pe care le-am inmuiat in siropul de cafea, apoi o parte de crema zabaione , din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, o parte de crema de ciocolata, din nou un rand de piscoturi, crema zabaione, si ultimul rand va fi cel de piscoturi inmuiate in sirop de cafea.

Am pus deasupra folie de prospetime si am dat la rece peste noapte. 

Am asamblat si al doilea tiramisu si l-am dat la rece.

Am pastrat  crema zabaione ramasa.

A doua zi, am ridicat folia si am intors checul pe un platou. Cu crema ramasa am acoperit fiecare chec tiramisu, apoi am presarat cacao printr-o sita.

Se pastreaza la rece.

Aveti grija sa incuiati frigiderele pentru ca dispare incredibil de rapid! :)))))) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

17.10.2016, 09:24

Elucubratiiculinare, iti multumesc!

diaconta 1

18.10.2016, 10:19

si eu mi-as fi dorit sa fiu acolo intr-o zi atat de speciala

RuxyRux 1

19.10.2016, 10:28

Sunt sigura Die scumpa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cos cu flori