Chifle cu lapte

de jolygina in Piine, 28 Mar 2013 | 4379 vizualizari

 

am tot vazut prin magazine paine cu lapte si am zis sa incerc si eu ,sunt foarte multumita de rezultat

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • faina cat cuprinde (500g)
  • un galbenus de ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte:

Punem laptele la incalzit ,il amestecam cu drojdia  lingurita de sare si zahar pana se topesc toate ,apoi adaugam treptat in ploaie faina pana obtinem coca dorita ,la sfarsit adaugam uleiul si mai framantam coca vreo 10 minute pana se incorporeaza bine uleiul .

Punem coca la dospit intr-un loc calduros timp de 30-40 de minute ,apoi o impartim in 9 bucati egale si formam bilute ,le asezam intr-o tava unsa cu ulei si le mai lasam timp de 10 minute in timp ce lasam cuptorul sa se incalzeasca .

Inainte de a le  baga la cuptor le ungem cu galbenusul amestecat ,le bagam la cuptor timp de 30-40 de min .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]