Chifle cu masline

de Bucataras Medi in Piine, 20 Noi 2013 | 5576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Mai avem nevoie:
  • 200 g masline fara samburi
  • ulei pentru uns tava
  • 1 ou pentru uns chiflele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu masline:

 

Punem faina intr-un vas  si o amestecam cu zaharul si sarea.
Facem o gaura in mijloc si adaugam  uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana.
Turnam usor apa .Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elasticAcoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de circa 30 min. dupa care ne ungem pe maini cu ulei si "confectionam" 11 bilute (atatea mi-au rezultat) pe care le lasam la crescut ,la cald circa 15-20 min.Infainam masa de lucru si cu ajutorul sucutorului intindem fiecare biluta in parte.Impartim maslinele in 11 parti si punem apoi in mijlocul fiecarei bucati de aluat in parte cate o granajoara.Formam bilute.Batem bine un ou si ungem cu ajutorul unei pensule fiecare chifla in parte.
Asezam chiflele intr-o tava unsa cu unt si captusita cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana acestea sunt bine facute si frumos rumenite.(circa 20 min). Scoatem tava din cuptor si pentru a se mentine proaspete le acoperim cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Miha 1

21.11.2013, 08:54

Medi, eu zic sa iei tava aia cu chifle si sa vii la mine, ca uite la uratele astea cum rad...

MIUTA 1

21.11.2013, 20:23

mamaieelena 1

22.11.2013, 09:49

bune chifle

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu semințe și tarâțe