Chifle melc

de RuxyRux in Piine, 14 Dec 2011 | 4600 vizualizari

 

Chifle calde, frumoase, numai bune pentru un mic dejun delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 4 linguri pline ulei palmier
  • 1 lingurita si 3/4 sare
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 plic drojdie
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 4-5 linguri lapte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle melc:

Intr-un vas adanc cernem faina apoi la mijloc punem drojdia, deasupra lingura de zahar, pe margini sarea si uleiul, apoi apa si incepem sa framantam, pana aluatul nu se mai lipeste de maini( e posibil sa mai avem nevoie de o lingura de faina). Lasam la crescut o ora.

Rupem o bucata de aluat si facem doua snururi. Unul de maxim zece cm si altul de 15 cm.

Luam primul snur si il asezam in forma circulara de cochilie. Al doilea snur il punem in continuare incepand de la bucata ramasa in margine.
Ungem cu galbenus si lapte apoi mai lasam 15 minute la cald. Incingem cuptorul la 180 grade , pe programul de patiserie si coacem pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle melc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

kamy 1

15.12.2011, 14:17

ca de obicei...super

RuxyRux 1

15.12.2011, 17:58

Mihaela..multumesc

RuxyRux 1

15.12.2011, 17:58

Kamy...multumesc scumpa mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite a la Elisa