Chifle umplute la cuptor

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2015 | 5923 vizualizari

 

O reteta super si cu un rezultat super pufos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 4 linguri de smantana
  • 25 gr drojdie
  • 4 lg de ulei de masline
  • 150 g de lapte
  • 1 praf de sare
  • putin zahar
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura:
  • 150 g de cascaval
  • 150 g sunca
  • 200 g de ciuperci conserva
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute la cuptor:

            Faina o amestecam cu praful de sare si zahar. Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut si o punem peste faina. Framantam usor si adaugam treptat restul de lapte cald. Cand aluatul s-a omogenizat adaugam uleiul de masline.

            Acoperim castronul si-l punem la loc calduros pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura cascavalul il taiem cubulete mici, la fel facem si cu sunca si ciupercile. Cand aluatul a crescut rupem 9 bile potrivite pe care le intindem cu mana pe fiecare pe masa de lucru presarata cu faina.

            Fiecare bila o umplem cu umplutura facuta, adunam marginile incat sa formeze un vid si da-m o forma rotunda. Chiflele le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un ou batut cu putin lapte si d-am tava la cuptor pana se rumenesc la 180 de grade. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca mai considerati ca mai trebuie faina mai puteti adauga la framantat.

2

Puteti adauga si ulei normal sau cu 100-150 gr de unt moale.

3

Smantana poate fii inlocuita cu iaurt.

4

Umplutura poate fii variata,dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

miki_a 1

02.12.2015, 11:28

Faina umplutura, chifle pe masura! Bravo!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:45

super!!

reisnaor_2006 1

08.12.2015, 13:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv friganele cu ceapa verde