Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei

de Satisfyyourcravings in Vita, 2 Dec 2017 | 3734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 240 grame carne tocata de vita
  • 4 tulpini patrunjel
  • 400 grame rosii in bulion
  • 2 ardei rosii
  • 2 oua
  • 500 grame cartofi mici
  • 60 grame valeriana
  • 5 lingurite mustar
  • 1500 ml supa clara de vita (se poate obtine din concentrat)
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura unt
  • 1/2 lingurita miere
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei:

Se toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici.

Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale. 

Se modeleaza compozitia in 8 chiftele. 

Cartofii se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu sare, 20 de minute.

Se incalzeste supa de vita intr-o cratita de marime medie. Se adauga chiftele si se fierb 5 minute. 

Restul de ceapa se caleste in unt 2-3 minute, la foc mare, se adauga faina si se mai gateste 1 minut. Se adauga 6 linguri din supa de vita in care au fiert chiftele si se amesteca bine cu un tel. Se adauga apoi rosiile tocate impreuna cu sucul in care au fost conservate si jumatate din cantitatea de ardei. Se amesteca si se adauga sare si piper. Se lasa 5-6 minute sa fiarba la foc mic.

Se adauga chiftelele in sosul de rosii si se amesteca cu grija.

Se amesteca restul de mustar cu mierea, uleiul de masline si sare si piper. Se adauga peste valeriana si restul de ardei si se amesteca bine.

Se servesc cartofii fierti cu salata de valeriana si chiftelele in sos de rosii si ardei, presarate cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]