Chiftele de cartofi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2013 | 8564 vizualizari

 

mi-a fost dor de voi, buna seara! >:d

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi (fierti)
  • 2 oua
  • 1 ceapa potrivita (rasa pe razatoarea cu ochiuri mici)
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde (tocat)
  • ulei pentru prajit (cca 200-300ml)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de cartofi:

Spalam cartofii, ii fierbem in coaja.

Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat.

Curatam ceapa,o spalam si o trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. O stoarcem in mana sa scurgem apa din ea si adaugam pulpa de ceapa peste restul ingredientelor.

Amestecam cu mana pana obtinem un amestec omogen.

Punem cca 200 ml ulei la incins intr-o tigaie.

Formam chiftelutele cu mana, le plonjam in baie de ulei, lasam sa se rumeneasca frumos. Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi - "Ciufulici"